SKAISTA DEKORATĪVĀ APMETUMA IZVEIDE Aktuālie padomi

SKAISTA DEKORATĪVĀ APMETUMA IZVEIDE

Pirmdiena, 22 martā, 2021

Bieži vēlamies ko interesantu un neierastu, lai tāds nebūtu nevienam, bet patiktu visiem. Parasti šīs neierastās lietas tiek veiktas uz sienas, tā arī ir noticis šoreiz un par brīvās izpausmes vietu ir kļuvusi siena. Uz šīs sienas tika izveidots, venēcijas apmetuma līdzinieks, tikai ar daudz mazākiem ieguldījumiem. Kā to paveikt, vari izlasīt šajā rakstā.

Skaista dekoratīvā apmetuma izveide

Lai izveidotu šādu sienas apmetumu tev būs nepieciešama – gluda siena, mūsu gadījumā tā ir50 m2  liela špaktelēta reģipša siena. Uz šīs sienas tika izlietoti – 12 Kg flīžu līmes, 3 litrigrunts, 1 litrs akrila krāsas un 0.5 litri akrila lakas.

Šim darbam tev arī būs nepieciešami instrumenti – ota, veltnītis, metāla rīvdēlis, švammīte

1.solis
Pirmais ko paveicam uzklājam sienai grunti, to izdaram ar veltnīša vai otas palīdzību. Grunts palīdzēs sasaistīties flīžu līmei ar sienu. Grunti uzklājam vienā kārtā, taču stipri putekļainām un drūpošām virsmām, to uzklājam atkārtoti.

Uz sienas uzklājam flīžu līmi
1.Attēls

2.solis
Kad grunts ir nožuvusi, varam sākt apmetuma uzvilkšanu. Apmetumu uzvilksim ar metāla rīvdēļa palīdzību, cilvēkam kurš pirmo reizi ko tādu paveiks, iesakām izvēlēties rīvdēli ar noapaļotiem stūriem, jo tas palīdzēs izvairīties no nejaušu robu izraušanas (rīvējot), tiko uzklātam apmetumam.

norīvējam ar rīvdēli
2.Attēls

3.solis
Iejaucam flīžu līmi spainī, izmantojot maisītāju (mikseri), flīžu līmi iemaisam ne pārāk šķidru, jo tai reizē labi jāsasaistās ar sienu, bet tāpat laicīgi jāaprauj (jāsacietē), lai  varētu veikt pēcapstrādi ar rīvdēli.

3.Attēls

4.solis
Uz sienas uzklājam flīžu līmi neviemērīgi, tā lai tā veidotu pacēlumus un izciļņus, jo nevienmērīgāk tā tiks uzklāta, jo vairāk iedobju (rakstu), tā veidos (1.att). Flīžu līmi uzklājam nelielos laukumos, lai varētu veikt tās pēcapstrādi, līdz tā pilnīgi sakaltusi. Kad pirmā kārta uzklāta un tās virskārta nedaudz apkaltusi, vēlreiz to norīvējam ar rīvdēli (2.att). Šādā veidā apstrādājam visu sienu un ļaujam flīžu līmei pilnībā sacietēt (3.att, 4.att).

apstrādā visu sienu
4.Attēls

5.solis
Kad līme sacietējusi, viegli nopulējam sienu ar smilšpapīru (5.att), lai atbrīvos no neliela izmēra flīžu līmes graudiem.

apstrādā visu sienu
5.Attēls

6.solis
Pēc sienas apstrādes ar smilšpapīru, to noslaukam un nogruntējam ar grunti (6.att,7.att).

noslauk un nogruntē
6.Attēls
7.solis
Kad grunts nožuvusi, pienācis laiks krāsas uzklāšanai. Mēs izmantojām divu viedu krāsas, baltu un tumši zaļu akrila krāsu, taču iespējams izmantot trīs vai vairāk krāsas. Šīs krāsas tiek uzklātas ar švammītes palīdzību, pamērcējot to nedaudz vienā un otrā krāsā. Pirmo uzklājam pamatkrāsu, pilnībā noklājot sienu un aizpildot visus padziļinājumus, tad negaidot kamēr krāsa nožūst, mērcējam švammīti gan baltajā, gan zaļajā krāsā, veidojot dažāda veida nokrāsas. Šādā veidā noklājam visu sienu.
(8.att,9.att,10.att,11,att,12.att,13.att,14.att,15.att,16.att,17.att,18.att)
krāsas uzklāšana
8.Attēls
krāsas uzklāšana
9.Attēls
krāsas uzklāšana
10.Attēls
krāsas uzklāšana
11.Attēls
krāsas uzklāšana
12.Attēls
krāsas uzklāšana
13.Attēls
krāsas uzklāšana
16.Attēls
krāsas uzklāšana
17.Attēls

8.solis
Lai siena būtu vieglāk kopjama, to beigās pārklājam ar akrila laku. Ir pieejamas trīs veidu lakas, spīdīga, puspīdīga un matēta, mēs izmantojām puspīdīgu laku (19.att,20.att). Taču iespējams izmantot jebkuru no šiem veidiem, tas atkarīgs kādu efektu sienai vēlamies piešķirt.

pārklāj ar akrila laku
19.Attēls
pārklāj ar akrila laku
20.Attēls

Lai siena iegūtu elegantu salaidumu ar pretējām sienām, to sadures vietas ieteicams nospiest ar akrila masu (Att.).

Šādas dekoratīvas sienas izveide nemaz nav grūta un dārga, tāpat variējot ar krāsām un laku, varam iegūt marmoram vai venēcijas apmetumam līdzīgu efektu.

GALA REZULTĀTS

Gala rezultāts
21.Attēls
Gala rezultāts
22.Attēls
Gala rezultāts
23.Attēls
Gala rezultāts
24.Attēls
Gala rezultāts
25.Attēls
Gala rezultāts
26.Attēls
Gala rezultāts
27.Attēls
Gala rezultāts
28.Attēls
Gala rezultāts
29.Attēls
Gala rezultāts
30.Attēls

Apskati kā tieši šādā pašā veidā tika ieklāts apmetums telpas griestos, papildinot tos ar ģipškartona konstrukciju paneļiem kuri papildus tika izgaismoti – Lasīt ŠEIT

Gaismas virtenes, gaismas griestos, 12v gaisminas, gaismas regipša konstrukcijā
25.Attēls
Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 1 diena portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē