Altum rīkos vebināru par mājokļu atbalstu ģimenēm ar bērniem Ziņas

Altum rīkos vebināru par mājokļu atbalstu ģimenēm ar bērniem

Trešdiena, 7 aprīlī, 2021

 "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") šodien rīko bezmaksas vebināru "Mājokļu atbalsts ģimenēm ar bērniem", aģentūru LETA informēja "Altum" pārstāvji.

Vebinārs norisināsies tiešsaistē plkst.10 sociālajā vietnē "Facebook".

Vebināra laikā "Altum" speciālisti atbildēs uz jautājumiem, skaidrojot, kā strādā valsts atbalsta programma mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem un kādi uzlabojumi veikti programmā 2020.gadā.

Vebinārā tiks stāstīts, kā ģimene ar bērniem var saņemt garantiju mājokļa iegādei, vai iespējams pieprasīt un saņemt mājokļa garantiju mazākā procentuālā apmērā, nekā noteikts Ministru kabineta noteikumos, vai garantiju piešķir arī tām ģimenēm, kuras ir bērna gaidībās.

Tāpat tiks stāstīts, vai tad, ja aizņēmējs nav izmantojis maksimālo garantijas apjomu un pēc laika palielina aizdevuma summu, piemēram, remontam, vai "Altum" palielina garantijas apjomu, kā arī, cik ilgā laikā garantija tiek izskatīta.

Uz šiem un citiem jautājumiem atbildēs "Altum" Privātpersonu garantiju daļas vadītājs Andris Veismanis. Vebinārs notiks sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Finanšu nozares asociāciju.

Ekonomikas ministrijas izveidotā un "Altum" realizētā mājokļu atbalsta programma atvieglo tā iegādi ģimenēm, kurās aug vismaz viens bērns, un kurās ir pastāvīgi ienākumi, bet nepietiekami uzkrājumi pirmās iemaksas veikšanai. Piecu gadu laikā "Altum" garantiju izmantojušas vairāk nekā 14 500 ģimenes, kurās ir vairāk nekā 22 000 bērnu. Kopējais līdz šim izsniegto garantiju apjoms ir 110 miljoni eiro.

Arī pirmie mēneši pēc programmas paplašinājuma rāda, ka klienti aktīvi izmanto programmas jaunās iespējas, tai skaitā subsīdiju "Balsts", ko mājokļa iegādei saņēmušas jau pirmās 100 daudzbērnu ģimenes.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē