Vēsturisks brīdis: svinīgi paraksta Mežaparka Lielās estrādes pārbūves līgumu Ziņas
Foto: riga.lv

Vēsturisks brīdis: svinīgi paraksta Mežaparka Lielās estrādes pārbūves līgumu

Piektdiena, 21 aprīlī, 2017

Spīdot siltai pavasara saulei, ceturtdienas, 20.aprīļa rīts Mežaparkā tika ievadīts svinīgā gaisotnē – klātesot Rīgas pašvaldības pārstāvjiem un būvniekiem – tika parakstīts Mežaparka Lielās estrādes pārbūves līgums. Estrādes rekonstrukcija ir ievērojamākais kultūras jomas notikums kopš 1991.gada, tāpēc, lai uzstādītu latiņu vēl augstāk, noteikts arī precīzs pirmās kārtas darbu pabeigšanas datums – 2018.gada 18.jūnijs.


Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte atzīmēja, ka līguma parakstīšanas brīdis tuvina visu Dziesmu un deju svētku kopienu tuvāk sapnim par jaunu uz skaistu Mežaparka svētku vietu. Viņa pauda prieku par to, ka visas puses aktīvi iesaistās projekta izstrādē, lai šī “gadsimta celtne atbilstu gan tehniskajām, gan mākslinieciskajām prasībām”.

Savukārt Dziesmu svētku Goda virsdiriģents Edgars Račevskis atcerējās spilgtākos momentus, ko piedzīvojis diriģējot dziedātājus uz Mežaparka skatuves. “1990.gadā estrādē bija sabraukuši visas pasaules latvieši. Man bija jādiriģē dziesma “Mūsu Tēvs debesīs”. Un saviem koristiem sacīju, lai viņi iedomājas, ka mēs neesam šeit, bet esam baznīcā”. Un toreiz mums izdevās lieliski, un arī tagad es vēlu, lai mums visiem kopā izdodas!” svinīgi sacīja Račevskis.

Svinīgo brīdi ar dziesmām piepildīja Rīgas Doma zēnu koris, kurus vadīja Dziesmu svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais un svētku virsdiriģents Mārtiņš Klišāns. Viņš atzina, ka šis brīdis viņam šķiet kā ledus sakustēšanās, un dziedātāji – kā liela upe, kas gaida, lai pārņemtu skatuvi ar savu enerģiju un sparu.

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekts tiks īstenots divās kārtās. Pirmajā posmā 2018.gadā tiks pārbūvēta skatītāju zona. Savukārt līdz 2020.gadam tiks rekonstruēta estrāde ar pārsegumu kupola formā. Pasākuma laikā tika arī svinīgi solīts, ka pirmās kārtas darbi tiks īstenoti līdz 2018.gada 18.jūnijam. Līgumu parakstīja domes Īpašuma departamenta direktors, “RERE būve” valdes un “LNK Industries” valdes locekli.

Pēc rekonstrukcijas Mežaparka estrādē skatītāju laukumā tiks nodrošināts ne mazāk kā 30 000 sēdvietu, kas ir vismaz par 8000 sēdvietām vairāk nekā patlaban. Ja pasākums estrādē paredzēts bez sēdvietām, tad stāvvietu maksimālo kapacitāti skatītāju laukā kopā ar koru tribīnēm būs iespējams nodrošināt līdz pat 70 000, kas ir par 25000 vairāk  nekā tagad. Zem estrādes tiks uzbūvēta arī jauna multifunkcionāla ēka ar konferenču un ekspozīciju zālēm.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē