Bonava Latvija nākamgad plāno vairāk nekā 1000 dzīvokļu būvniecību vismaz sešos projektos Ziņas

Bonava Latvija nākamgad plāno vairāk nekā 1000 dzīvokļu būvniecību vismaz sešos projektos

Trešdiena, 23 decembrī, 2020

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" nākamgad plāno vairāk nekā 1000 dzīvokļu būvniecību vismaz sešos projektos, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums plāno turpināt attīstīt tādus vērienīgus ilgtermiņa projektus kā "Dreilinga mājas" un "Krasta kvartāls". Tāpat iecerēts turpināt darbu pie projektiem "Pagalms 2.0" un "Fjordi". Uzņēmums atklāj, ka nākamajā gadā tiks sākti arī vairāki jauni projekti dažādās Rīgas apkaimēs - Imantā, Teikā un Ziepniekkalnā.

"Bonava Latvija" pārdoto dzīvokļu skaits šī gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar šo pašu laika periodu pērn, pieaudzis par 117%. Trešajā ceturksnī "Bonava Latvija" ir pārdevusi 76 dzīvokļus. Salīdzinājumam pērn šajā pašā laika periodā pārdoti 35 dzīvokļi.

Lai īstenotu nākotnes ieceres, uzņēmums nākamajā pusgadā piesaistīs papildu darbaspēku 20 vakancēm. Lielākais vakanču skaits tiks izsludināts projektēšanas daļā, kurā strādā arhitekti, būvniecības informācijas modelēšanas (BIM) speciālisti un inženieri ar dažādām specialitātēm, kā arī ražošanas nodaļā, kur darbam "Bonava Latvija" tiks aicināti pieteikties būvdarbu vadītāji un asistenti. Uzņēmums lūkojas pēc darbiniekiem arī tādās amata kategorijās kā IT speciālists, jurists, lietvedis, un vairākas darbavietas būs pieejamas arī uzņēmuma administrācijā.

"Ņemot vērā mūsu uzņēmuma attīstāmo projektu skaitu, redzam, ka nākamajā gadā būs nepieciešami papildu cilvēkresursi - augsti kvalificēti speciālisti. Pērn mums pievienojās gandrīz 60 profesionāļu, savukārt kopš 2016.gada, kad sākām strādāt jau kā "Bonava Latvija", darbinieku skaits ir pieckāršojies," norādīja "Bonava Latvija" vadītājs Mareks Kļaviņš.

"Bonava Latvija" īsteno ekonomiskā segmenta un biznesa klases mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā, attīstot projektus tādos Rīgas mikrorajonos kā Purvciems, Teika, Ķengarags, Šampēteris, Rīgas klusais centrs un Krasta ielas rajons.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. Uzņēmums ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2019.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 15,5 miljardu Zviedrijas kronu (1,46 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē