Rīko semināru par fasādes siltumizolāciju un 3D ģeotehnisko projektēšanu Ziņas

Rīko semināru par fasādes siltumizolāciju un 3D ģeotehnisko projektēšanu

Piektdiena, 18 decembrī, 2020

Tiešraides bezmaksas seminārā Kvalitatīva un atbildīga būvniecība pirmdien, 21.decembrī, stāstīs par augstas veiktspējas apmetuma fasādes ETICS siltumizolāciju un Bentley modelēšanas programmas Plaxis 3D pielietojumu ģeotehniskajā projektēšanā.

Semināru skaties interneta tiešraidē 21.decembrī plkst.10 vietnē buvbaze.lv, kā arī Laiks Mājai, Latvijas Būvinženieru savienības un buvbaze.lv Facebook kontos.

 

Seminārs tiešsaiste notiks šeit

https://www.facebook.com/events/679896109386447


1.daļa. Augstas veiktspējas apmetuma fasādes ETICS siltumizolācija Kooltherm K5.

Apmetamās fasādes ETICS siltināšanas izvēles variants ar efektīvu fenolisko putu siltumizolāciju Kooltherm K5. Tas iestrādāts Weber sistēmā, padarot būvelementu par ekoloģisku AquaBalance dekoratīvo apmetumu. Tehnoloģijas apraksts, fizikālās īpašības, ieguvumi un ieteikumi.


2.daļa. Bentley ģeotehniskās modelēšanas programmas Plaxis 3D pielietojums ģeotehniskajā projektēšanā.

Rakstus par šo tematu var lasīt žurnāla Būvinženieris 2020.gada izdevumos Nr.75 augustā un Nr.76 oktobrī.

Lektors: Kārlis Kukemilks, Dr. rer. nat.

Mērķauditorija: ģeotehniķi, inženierģeologi, būvinženieri, projektētāji, hidroģeologi u.c.


Saites uz semināra tiešraidi:

https://www.facebook.com/BuvinzenierisLBS/
https://www.buvbaze.lv/lv/
https://facebook.com/buvbaze.lv
https://www.facebook.com/laiksmajai

Semināra ilgums – 2 stundas. Dalība – bez maksas.


Semināra apraksts

Ģeozinātņu doktors Kārlis Kukemilks, analizējot praktiskus piemērus, ir sagatavojis semināru par Bentley ģeotehniskās modelēšanas programmas Plaxis 3D pielietojumu ģeotehniskajā projektēšanā. Plaxis 3D piedāvā daudzveidīgas funkcijas, kas ļauj atrisināt projektēšanas uzdevumus, aprēķinā ietverot 3D ģeoloģiju, grunts mehāniskos modeļus, klimatiskos apstākļus – nokrišņi, grunts sasalšana, kā arī antropogēnos – slodzes, vibrācijas, drenāžas – faktorus.

Galvenie programmas pielietošanas virzieni ir seklo un dziļo pamatu projektēšana, tai skaitā apvienota monolītā plātne ar pāļiem, atbalstsienas, nogāžu stabilitāte, grunts enkuri, vibrāciju, slodžu un gruntsūdens atsūknēšanas izraisīto grunts deformāciju modelēšana.

Plaxis 3D programmatūra modeļa veidošanā balstās uz galīgo elementu metodi ar integrētu sprieguma un deformācijas modelēšanu 3D vidē, ļaujot aprēķina modeli maksimāli pietuvināt procesiem dabā. Programmas iespējas atbilst jaunākajam zinātnes un tehnikas standartam, kas ļauj to izmantot augstas precizitātes un sarežģītības būvobjektos.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē