Decembra Būvinženierī  prezidenta rezidence, pirmā 3D printētā ēka, arhitekts Jānis Krastiņš Ziņas

Decembra Būvinženierī prezidenta rezidence, pirmā 3D printētā ēka, arhitekts Jānis Krastiņš

Otrdiena, 15 decembrī, 2020

Žurnāla Būvinženieris decembra izdevumā Nr. 77 lasiet:

● Kā Vācijā top pasaulē pirmā 3D printētā māja, atklāj kompānijas PERI speciālisti. Savukārt Valsts prezidenta rezidence Jūrmalā pēc atjaunošanas tērēs divreiz mazāk enerģijas. Ēkas pirmais stāvs iekārtots lietišķām un prezentācijas vajadzībām, dārza namiņš ar apkārtni ir atpūtas zona.

Dauderu jeb Aldara parks – Sarkandaugavā slēptais pilsētvides mantojums – ir pirmais Rīgas parks ar pārdomātu atjaunošanas un labiekārtošanas plānu, raksta arhitektūras vēsturniece Inese Grandāne. Pirms teju 100 gadiem iekoptā privātā teritorija kļūs par sabiedrībai pieejamu atpūtas vietu.

● Kādas īpašības un profesionāla attieksme pret darbu ļauj kļūt par Būvindustrijas lielās balvas laureātu, lasiet intervijās ar Pamatakmens saņēmējiem – RTU arhitektūras profesoru Jāni Krastiņu, vērienīgu būvprojektu vadītāju Valdi Čerpakovski un konstruktoru Aigaru Madžuli.

● Ilgtspējīgas būvniecības un ēku uzturēšanas metodes atklātas publikācijās par energoefektīvu privātmāju Iecavā, firmas Intellify pētījuma aprakstā par telpu gaisa kvalitātes mērījumiem universitātes ēkā, rakstos par telpu mitrināšanu, veselīgu akustiku mācību klasēs un sporta zālēs.

Tehnoloģiju sadaļā – galīgo elementu metode ģeotehniskajā izpētē un konstrukciju projektēšanā, dziļās būvbedres veidošanas piemēri no Polijas, materiāla Controlit iestrāde un jumta monitorings, balkonu renovācija un pareiza stiprinājumu izvēle betonam ar plaisām.

 

Abonē drukāto un elektronisko Būvinženieri blbs.lv, buvinzenieris2016@gmail.com, https://buvinzenieriem.lv/, https://abone.pasts.lv/. Pērc žurnālu Preses servisa tirdzniecības vietās.



Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 1 diena portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē