Rimi Baltic jaunā loģistikas centra pārbūvē ieguldījis 82 miljonus eiro Ziņas
Foto: buvinzenierusavieniba.lv

Rimi Baltic jaunā loģistikas centra pārbūvē ieguldījis 82 miljonus eiro

Ceturtdiena, 29 oktobrī, 2020

27.oktobrī, Rimi Baltic atklāja jauno loģistikas centru Rīgā, A.Deglava ielā 161, informē Regīna Ikala, Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja.

Tas ir lielākais un modernākais loģistikas centrs Baltijā. Šeit tiks komplektēti produkti piegādēm Latvijas veikaliem, kā arī daļa Lietuvas un Igaunijas sortimenta, tā optimizējot piegādes procesu visā Baltijas piegādes tīklā. Loģistikas centra pārbūvē un paplašināšanā ieguldīti 82 miljoni eiro, papildu investīcijas novirzot centralizētās virtuves un automatizētu risinājumu izbūvei. Jaunajā loģistikas centrā tiks nodrošinātas vairāk nekā 700 darba vietas.

Pēc gandrīz divus gadus ilgušās Deglava noliktavas ēkas renovācijas un paplašināšanas, ko īstenojuši būvuzņēmēji UAB YIT Lietuva un SIA Bukoteks, būves kopējais izmērs ir trīskāršojies no 26 500 m2 uz 84 000 m2. Lielāko tiesu kopējās platības – 74 000 m2 – aizņem telpas loģistikas operācijām, 2000 m2 platībā tiks iekārtota centralizētā virtuve, bet 8000 m2 ir ofisa telpas. Jauno loģistikas centru par savu darbavietu nākamā gada laikā sauks vairāk nekā 700 darbinieku, kuriem tiks nodrošinātas modernas garderobes, ērtas atpūtas telpas un subsidēta ēdienreize darba laikā – arī naktsmaiņās.

 

“Šis ir gan vērienīgākais līdz šim īstenotais Rimi Baltic projekts, gan nozīmīgs ieguldījums reģiona tautsaimniecības attīstībā. Jaunais centrs kļūs par Rimi galveno loģistikas punktu Baltijā – tajā notiks centralizēta preču komplektēšana Rimi veikaliem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, ļaujot apkalpot arvien pieaugošos pārdošanas apjomus no vienas lokācijas. Pārvākšanās ir sākusies šī gada oktobrī un turpināsies līdz nākamā gada vasarai, kad izbūvēsim centralizēto virtuvi un ieviesīsim modernus risinājumus preču uzglabāšanai un komplektācijai,” pauž Edgars Sesemans (Edgar Sesemann), Rimi Baltic valdes priekšsēdētājs.

 

“Izvēloties loģistikas centra aprīkojumu, primārais fokuss bija darbinieku ikdienas uzlabošana. Loģistikas centra grīdas marķējums veidots atbilstoši pasaules labākajai praksei, rūpējoties par darbinieku drošību. Visi plaukti aprīkoti ar vienu no modernākajām sprinkleru sistēmām ugunsdrošības prasību nodrošināšanai,” stāsta Kristīne Pojasņikova, Rimi Baltic piegāžu ķēdes un loģistikas direktore.

 

Rimi loģistikas centrā ieviesti arī citi ilgtspējīgi risinājumi: LED apgaismojums, amonjaka un COdzesēšanas sistēma, adiabātiskā dzesēšana sauso izstrādājumu noliktavā, ēku vadības sistēma un saules paneļi kravas automašīnu stāvvietā. Savukārt ūdens sildīšanai un telpu apsildei tiks izmantots siltums, kas atgūts no grunts sildīšanas sistēmas un noliktavas darbinieku dušās izmantotā ūdens. Aprēķini liecina, ka jaunais loģistikas centrs un centralizētā produktu piegāde ļaus Rimi samazināt CO2 izmešu apjomu par 1300–1400 tonnām gadā un ietaupīt līdz pat 500 000 litru degvielas.

Lai nodrošinātu ātrāku preču saņemšanu un operatīvu piegādi veikaliem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, palielināts pārkraušanas doku jeb rampu skaits – šobrīd iespējams pārkraut preces vienlaikus 124 punktos. Savukārt jaunās plauktu sistēmas sasniedz pat 11 metru augstumu, nodrošinot 53 200 palešu vietas. Atjaunotas arī preču pārkraušanas iekārtas, kas nodrošina ergonomisku darbību un augstāku produktivitāti.

Loģistikas centra izbūvi pilnībā finansējis Rimi mātes uzņēmums ICA Group (Zviedrija).

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē