VEF Kvartāls izsludina foto konkursu “VEF Kvartāla sajūtas” Ziņas
Foto: riga.lv

VEF Kvartāls izsludina foto konkursu “VEF Kvartāla sajūtas”

Ceturtdiena, 13 aprīlī, 2017

Lai mudinātu ikvienu paskatīties citām acīm uz vietu, kurai līdzās dzīvojam, ikdienas steigā paejam garām, pat nepamanot skaisto un īpašo mums līdzās, izsludināts foto konkurss "VEF Kvartāla sajūtas".


Kas ir VEF kvartāls?

VEF ir abreviatūra, ar kuru saistās gandrīz 100 gadu ilga vēsture. Bijušo rūpnīcas VEF teritoriju plānots izveidot par atpazīstamu, sakārtotu un modernu daudzfunkcionālu darījumu, izglītības un dzīves stila kvartālu ar birojiem, nelielām ražotnēm un darbnīcām, tirdzniecības vietām, dzīvojamām platībām, sporta, atpūtas un izglītības iestādēm.

Lai tur atkal tiktu radītas tādas pašas paliekošas vērtības kā pasaulē mazākais fotoaparāts Minox, radioaparāti, telefoni, lai šeit kūsātu dzīvība, uzņēmējdarbība un kultūra.

VEF teritorijā pašlaik saimnieko dažādu nozaru pārstāvji  arhitekti, būvnieki, automehāniķi, fotogrāfi, deju pasniedzēji, mākslinieki, programmētāji, kā arī valsts iestādes. Attīstot kvartālu, tiek plānots, ka šeit savu vietu atradīs arī citu radošu un ilgtspējīgu nozaru pārstāvji.

Kvartālam ir ekonomiski un stratēģiski izdevīga atrašanās vieta teritorijā starp 3 maģistrālajām ielām – Gustava Zemgala gatvi, Brīvības un Aleksandra Čaka ielām. Un tagad to vēlas iedzīvināt, radot vidi, kurā cilvēki vēlētos gan atpūsties, gan attīstīt uzņēmējdarbību, un, izveidojot vietu, kas ergonomiski un kompakti apvienotu darba, dzīves un izklaides vidi.

Kam paredzēts konkurss?

Konkursā aicināti piedalīties fotogrāfijas entuziasti - jebkurš interesents neatkarīgi no vecuma, nodarbošanās un profesionālajām fotografēšanas iemaņām.

Iesniegtos foto darbus konkursa noslēgumā vērtēs žūrija, ņemot vērā autora māksliniecisko un individuālo redzējumu par VEF Kvartāla dzimšanu, kā arī fotogrāfijas kvalitāti.

Trīs labāko darbu autori saņems naudas balvas 300€, 200€ un 100€ vērtībā. Spilgtākie fotoattēli tiks izlikti apskatei VEF Kvartāla kamerzālē.

Lai kļūtu par konkursa dalībnieku, katrs interesents tiek aicināts elektroniski publicēt savus darbus Instagram un/vai Facebook profilā ar atsauci @vefkvartals un #vefkvartālasajūtas.

Foto un autora kontaktinformācija jānosūta arī uz elektronisko adresi: kaspars@vefkvartals.lv.

Uzvarētāji tiks paziņoti 1. jūnijā.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē