Remonts virtuvē. Kā pamainīt interjeru, neiztērējot tūkstošus? Aktuālie padomi

Remonts virtuvē. Kā pamainīt interjeru, neiztērējot tūkstošus?

Piektdiena, 2 oktobrī, 2020

Kaut arī virtuve tiek uzskatīta par nedzīvojamām telpām, ikdienā mēs pavadām tajā ļoti daudz laika. Tā ir vieta, kurā mēs uzsākam dienu, uzliekot vārīties tējkannu, un arī noslēdzam to, vakariņojot ar saviem tuvajiem. Nemaz nerunājot par mājsaimniecēm, kuras pavada te stundas gatavojot. Tādēļ virtuves komfortam un noformējumam tiek piešķirta liela nozīme. Tai jābūt omulīgai, pietiekami gaišai, kompaktai (viss pa rokai), taču ne saspiestai. Tādai, lai rastos vēlme pavadīt te laiku sarunās ar ģimenes locekļiem vai draugiem. Protams, ka tai jābūt aprīkotai arī ar visu nepieciešamo gatavošanai (plīts, cepeškrāsns, darba virsma, izlietne), pārtikas uzglabāšanai (skapīši, plaukti, ledusskapis), maltītes ieturēšanai (ēdamgalds, ērti krēsli utt.).

 

Nevienam nav noslēpums, ka mājokļa remontā vislielākos līdzekļus parasti prasa tieši virtuve. Skapīšu komplekti, santehnika, sadzīves tehnika finālā izmaksā ne mazāk kā tūkstoti eiro, bet daudzkārt arī vairākus tūkstošus. Ko lai dara, ja interjers vairs nav “pirmā svaiguma”, taču pašlaik nav ne finansiālās iespējas, ne laika, ne vēlmes kapitālam remontam? Mūsu atbilde: ļaut vaļu fantāzijai, ņemt vērā noderīgus ieteikumus un rīkoties! Ir daudz variantu, kā panākt pavisam savādāku vizuālo iespaidu un pamainīt virtuves interjeru, netērējot milzum lielas summas. Jums nevajadzēs nest laukā visu veco un mainīt pret jauno. Pilnībā pietiks ar veco mēbeļu restaurāciju, savādāku sienu noformējumu, telpas pārplānošanu un citiem praktiskiem un efektīgiem knifiem, ko apskatīsim tālāk.

Noformējam sienas

Sienu noformējums būtībā ir pirmais, ar ko sākt pārveidi. Tas neizmaksās daudz, bet lielākā mērā noteiks virtuves kopējo noskaņu. Piekrītiet, ka ir starpība, vai Jūs izveidosiet lakoniski baltas sienas vai uzlīmēsiet tapetes ar uzkrītošu apdruku? Te Jūsu fantāziju lidojumam pieejams tiešām plašs lauks. Tālredzīga izvēle ir krāsojamās tapetes. Ja izvēlētais tonis ar laiku apniks, varēsiet bez problēmām pārkrāsot sienas un panākt jau pavisam citu efektu. Var nelīmēt tapetes vispār. Varat sagatavot pamatni un vienkārši nokrāsot sienas.

virtuve ar spilgtam tapetem
fototapetes ar rakstu virtuve

 

Labi padomājiet, kādu efektu vēlaties panākt. Ja virtuve ir šaura un maz apgaismota, vērts izvēlēties gaišus toņus. Ja vēlaties uzmundrinošu efektu, vienu sienu var veidot spilgtās krāsās. Efektīgs un pamanāms akcents ir sienas uzlīmes un fototapetes. Maksā maz, bet rada vajadzīgo noskaņu!

Pārtaisām mēbeles

Ja mēbeles ir morāli novecojušas vai lietošanas gaitā iemantojušas kādus defektus, piemēram, skrāpējumus, dodiet tām otru iespēju dzīvot. Krēslus, galdu, skapīšu durtiņas, plauktus var vienkārši pārkrāsot. Tas neprasa augstāko meistarību, daudz līdzekļu un laika. Taču kopējais tēls kardināli mainīsies. Nebūt ne obligāti izvēlēties konservatīvas krāsas – brūnu vai baltu. Pamēģiniet paspēlēt ar krāsām, izvēlieties ko neordināru, piemēram, galdu zilā krāsā, kas kļūs par pamanāmu akcentu. Lai pieskaņotu šādam galdam krēslus, izvēlieties tikpat efektīgus krēslu spilvenus. Un būs izveidots oriģināls komplekts!

parkrasotas mebeles virtuve

 

Vēl viens interesants variants – izveidot mēbelēm nodiluma efektu. Jā, to Jūs varat izdarīt patstāvīgi! Nepieciešamas divas kontrastējošas krāsas, kuras jāieklāj divos slāņos vienu otrai virsū. Viegli noberziet virsslāni ar smilšpapīru, un nepieciešamais efekts būs panākts.

 

Ja vēlaties pārveidot skapīšu durtiņas, apsveriet domu aplīmēt tās ar speciālu līmplēvi, kura pieejama visos iedomājamos toņos un apdrukās. Koka imitācija, ķieģelīšu, akmens, ģeometriskie raksti ļaus atsvaidzināt mēbeles ar minimāliem tēriņiem, tostarp arī pamainīt to stilu. Augšējiem sienas skapīšiem durvis var noņemt un izveidot vaļējus plauktus, kas pašlaik ir ļoti aktuāli. Savukārt, ja skapīšiem ir stikla ieliktņi, var nomainīt tos pret cita veida stiklu – krāsotu, matētu, atspoguļojošu. Šo darbu, protams, labāk uzticēt profesionāļiem.

Jaunas flīzes – jauna dvesma

Virtuves „priekšauts” ir ļoti svarīgs elements, jo pilda ne tikai praktiskas funkcijas (pasargā sienas no netīrumiem), bet arī piedod noskaņu visai darba zonai un telpām kopumā. Pašlaik flīžu izvēle iepriecina ar krāsu un formu daudzveidību, kas ļauj veidot dažāda stila interjeru un noskaņu. Romantiskās Parīzes ielas, aromātiskā kafijas tase, skatienu saistošā ģeometrija, dažādu augļu un dārzeņu attēlojums, mozaīka – izvēlieties to, kas iepriecinās Jūsu skatienu un sirdi!

originalas flizes virtuve
originala raksta flizes virtuve

 

Flīžu nomaiņa prasa noteiktas iemaņas. Ja nemākat to darīt, pieaiciniet meistaru. Nāksies samaksāt par darbu, taču rezultāts Jūs noteikti iepriecinās! Līdzekļu ekonomijas nolūkos var izveidot „priekšautu” tikai aiz izlietnes un plīts.

 

Ja vecās flīzes kopumā Jūs apmierina, bet vēlaties, lai tās izskatās kā tikko iegādātās, lēts un praktisks veids atjaunot to izskatu – atjaunot šuves. Standarta pelēku vai baltu šuvju vietā varat izvēlēties kādu košāku krāsu, piemēram, oranžu vai aveņu. Drosmīgi un oriģināli!

Pieliekam klāt aksesuārus

Aksesuāri ir tas, kas piedod interjeram odziņu. Un svarīga loma te ir tekstila izstrādājumiem. Nomainiet vecos aizkarus, uzlieciet skaistu galdautu, pakariniet jaunus dvieļus un virtuve jau pamainīsies!

 

Trauki arī var ienest svaiguma dvesmas. Ja Jums ir vaļējie plaukti, nopērciet pamanāmus produktu uzglabāšanas konteinerus (putraimiem, cukuram, garšvielām utt.) un salieciet uz tiem. Turpat varat akurāti sakraut arī kādus neparastus šķīvjus, piemēram, spilgti zaļā vai kādā citā pamanāmā krāsā.

 

Noformējiet arī griestus un sienas. Piemēram, pielieciet gleznu ar Jums tīkamu attēlu vai motivējošu uzrakstu. Varat izvēlēties oriģinālu sienas pulksteni, kas būs gan pievilcīgs, gan noderīgs objekts. Griestus izkrāšņos kāda neparasta dizaina lampa. Īpaši tā piesaistīs skatienus, ja atradīsies virs galda. Pamēģiniet aktuālās piekaramās lampas ar regulējamu augstumu. Tās var nolaist diezgan zemu un tādā veidā zonēt kādu vietu, padarot gaisotni te vēl patīkamāku un sarunas vēl sirsnīgākas. Ja Jums joprojām nav apgaismojuma virs darba virsmas, noteikti veltiet šim momentam uzmanību! Lampiņas darba zonā nodrošina labāku redzamību un samazina risku, piemēram, sagriezties. Turklāt tās vienmēr izskatās gaumīgi un moderni.

plasa virtuve ar aksesuariem
atverta tipa plaukti virtuve
stiligs virtuves interjers
originals virtuves interjers


Izpildot visu iepriekšminēto, Jūs noteikti vairs nepazīsiet savu virtuvi. Tā spīdēs pavisam jaunā gaismā, vilinās ar savu omulību un aicinās uzkavēties pie tējas tases. Protams, nav obligāti sekot līdzi katram iepriekšminētajam punktam. Iespējams, ka esošās mēbeles ir ideālā kārtībā un restaurācija tām nav nepieciešama. Tad var pievērsties tikai apgaismojuma noregulēšanai, sienu atsvaidzināšanai, aksesuāru pieskaņošanai. Viss ir atkarīgs no tā, kādā stāvoklī ir Jūsu virtuve un cik lielas pārmaiņas vēlaties tajā piedzīvot. Jebkurā gadījumā minētie padomi palīdzēs ieviest šīs izmaiņas ar minimāliem budžeta tēriņiem. Un, ja vēlaties paveikt to vēl izdevīgāk, meklējiet visu nepieciešamo interjera atsvaidzināšanai interneta veikalā www.220.lv. Te par izdevīgām cenām atrodami dažādi apstrādes materiāli, līmplēves, gaismekļi, tekstilizstrādājumi un citi noderīgi piederumi Jūsu virtuves remontam un noformējumam. Jūsu ērtībai prece var tikt piegādāta tieši Jums mājās. Lai veiksmīgs remonts un izcils rezultāts! 

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 2 mēneši portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē