RTU Olaines Tehnoloģiju koledžā par 5,38 miljoniem eiro modernizētas mācību telpas un laboratorijas Ziņas

RTU Olaines Tehnoloģiju koledžā par 5,38 miljoniem eiro modernizētas mācību telpas un laboratorijas

Ceturtdiena, 24 septembrī, 2020

 Piektdien, 25.septembrī, plkst.13 Olainē, Zeiferta ielā 2, tiks atklātas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Olaines Tehnoloģiju koledžas modernizētās mācību telpas un laboratorijas, aģentūrai LETA pavēstīja universitātē.

Mācību objekta pārbūvē, iekārtu un aprīkojuma iegādē kopumā ieguldīti 5,38 miljoni eiro.

RTU uzsver, ka Olaines Tehnoloģiju koledža pilnveidojusi mācību vidi, piedāvājot studentiem plašākas iespējas iegūt darba tirgum nepieciešamās prasmes un iemaņas mūsdienīgi aprīkotās laboratorijās un mācību telpās.

Pēc universitātē sniegtās informācijas, RTU Olaines Tehnoloģiju koledža ir valsts akreditēta profesionālās augstākās izglītības iestāde ar struktūrvienību profesionālā vidusskola.

No šī studiju gada koledžas studenti un audzēkņi var iegūt izglītību 11 laboratorijās - Neorganiskās un organiskās ķīmijas mācību laboratorijā, Analītiskās ķīmijas mācību laboratorijā, Ķīmisko procesu mācību laboratorijā, Zāļu formu tehnoloģiju mācību laboratorijā, Biotehnoloģiju un atjaunojamās enerģijas procesu mācību laboratorijā, Viskozo masu sagatavošanas mācību laboratorijā, Būvmateriālu un cementa mācību laboratorijā, Pārtikas tehnoloģiju mācību laboratorijā, Mehāniskās darbnīcas, montāžas un apkopes mācību laboratorijā, Ūdens attīrīšanas un apstrādes procesu mācību laboratorijā un Mikrobioloģijas mācību laboratorijā.

Īstenojot divus Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzfinansētus projektus, RTU Olaines Tehnoloģiju koledža paaugstinājusi ēku energoefektivitāti - ir nosiltināts mācību korpuss un divas dienesta viesnīcas -, un veikusi nozīmīgu telpu pārbūvi, atjaunošanu un labiekārtošanu.

RTU cer, ka moderni aprīkotas telpas, augsti kvalificēti mācībspēki un tehnisko darbinieku ieguldījums palīdzēs "koledžai virzīties uz izcilību un nodrošināt studentiem un audzēkņiem iespēju kļūt par kvalificētiem speciālistiem, radošām un veiksmīgām personībām, kuras ir sagatavotas dzīvesdarbībai konkurences apstākļos".

RTU Olaines Tehnoloģiju koledža ir dibināta 1964.gadā. Kopš 2019.gada koledža ir RTU aģentūra, piedāvājot profesionālo augstāko un profesionālo vidējo izglītību ķīmijas, farmācijas, biotehnoloģijas, inženiermehānikas, pārtikas un vides nozarēs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē