Ieguldīs pusmiljonu eiro Dobeles stadiona rekonstrukcijā Ziņas

Ieguldīs pusmiljonu eiro Dobeles stadiona rekonstrukcijā

Ceturtdiena, 17 septembrī, 2020

Pusgada laikā, ieguldot pusmiljonu eiro, Dobelē plānots veikt stadiona rekonstrukciju, aģentūru LETA informēja Dobeles novada pašvaldības konsultante Dzintra Matisone.

Būvdarbu laikā plānots demontēt skrejceļu un sektoru veco segumu, kā arī tribīnes un citas būves stadiona kreisajā pusē, ieklāt jaunu skrejceļu un sektoru segumu no porasfalta un sintētisko sporta segumu. Paredzēta arī jaunas lietus ūdens savākšanas un novadīšanas sistēmas ierīkošana. Tiks izbūvēts bruģēts laukums pārvietojamo tribīņu novietošanai, atjaunots futbola laukuma zāliens, uzstādīta konteinera tipa tiesnešu ēka. Apkārt stadionam tiks ierīkots apgaismojums.

Līgumu "Dobeles stadiona un inženiertīklu izbūve un atjaunošana" parakstīja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS) un SIA "Buildimpeks" valdes loceklis Edijs Ekmanis. Izbūves un rekonstrukcijas līgumcena ir 533 000 eiro, kas tiek segta no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Spridzāns līguma parakstīšanas laikā uzsvēra, ka Dobeles stadiona rekonstrukcija ir ļoti nepieciešams un vienlaikus ilgi un grūti nācis projekts, jo par pagājušā gadsimta 70.gados būvētā stadiona visaptverošu rekonstrukciju tika domāts jau kopš novada izveidošanas pirmsākumiem, mēģinot gūt atbalstu gan valdībā, gan Latvijas Olimpiskajā komitejā un izstrādājot starptautiskajiem standartiem atbilstoša stadiona un tam piegulošās teritorijas tehnisko projektu.

Līdzekļu trūkuma dēļ apjomīgo projektu pašlaik nav iespējams realizēt, tāpēc tā vietā nācis ne tik ambiciozs ierobežota apjoma projekts, kas tomēr nodrošinās labus treniņu un sacensību apstākļus gan sportistiem, gan sporta entuziastiem, teica Spridzāns.

Savukārt Ekmanis apgalvoja, ka uzņēmumam jau ir ievērojama pieredze stadionu būvniecībā, kā jaunākie no paveiktajiem darbiem ir stadioni Preiļos un Lielvārdē.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Rīgā reģistrētā uzņēmuma "Buildimpeks" apgrozījums pērn bijis 4,068 miljoni eiro, būvnieks cietis 77 086 eiro zaudējumus. Uzņēmuma īpašnieces ir Ksenija Mlikova un Valda Ekmane.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē