Saeimas Latgales apakškomisija lūgs piešķirt 2,5 miljonus eiro Rēzeknes Olimpiskā centra būvniecības pabeigšanai Ziņas

Saeimas Latgales apakškomisija lūgs piešķirt 2,5 miljonus eiro Rēzeknes Olimpiskā centra būvniecības pabeigšanai

Trešdiena, 9 septembrī, 2020

Saeimas Latgales apakškomisija šodien nolēma lūgt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) un finanšu ministram Jānim Reiram (JV) piešķirt 2,5 miljonus eiro Rēzeknes Olimpiskā centra būvniecības pabeigšanai.

Kā viena no atbalsta iespējām komisijas sēdē izskanēja, ka valsts varētu daļēji dzēst pilsētas kredītsaistības par centra būvniecību. Plānots lūgt līdzekļus atbilstoši iespējām piešķirt vai nu šogad vai 2021.gadā. Vēstules teksts valdības amatpersonām vēl tiks saskaņots.

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) pauda, ka līdz šim valsts atbalsts bijis 4,3 miljoni eiro no kopumā apmēram 18 miljonu eiro centra izveidošanas izmaksām, kas gan proporcionāli ir mazāks valsts atbalsts nekā līdzīgiem projektiem Latvijā. Viņš arī norādīja, ka drīzumā paredzēta centra atklāšana. Pirms tam vēl paredzēta būves pieņemšanas ekspluatācijā.

Apakškomisija šodien skatīja arī jautājumu par atbalstu Aglonas Dievmātes starptautiskā sanktuārija kompleksa renovācijai. Tika nolemts gan aicināt projekta realizētājus paveikt nepieciešamos "mājasdarbus" renovācijas veikšanai, gan arī vēstulē valdībai paust atbalstu nepieciešamo līdzekļu piešķiršanai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē