Ciblas novadā dārdzības dēļ atsakās no ieceres būvēt multifunkcionālo sporta laukumu Felicianovā Ziņas

Ciblas novadā dārdzības dēļ atsakās no ieceres būvēt multifunkcionālo sporta laukumu Felicianovā

Pirmdiena, 31 augustā, 2020

Ciblas novada pašvaldība nolēmusi atteikties no multifunkcionālā sporta laukuma izbūves projekta, jo iepirkumu rezultātā noskaidrots, ka ieceres īstenošanai nepieciešams būtiski lielāks finansējums nekā bija plānots, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Projekta "Multifuncionālā sporta laukuma izbūve Ciblas kompleksam Felicianovā" publiskais finansējums bija noteikts 45 000 eiro apmērā, bet pašvaldības budžetā projekta realizācijai tika plānotas 100 000 eiro lielas izmaksas.

Ciblas novada pašvaldība izsludināja kopumā trīs iepirkumus. Pirmais pārtraukts, jo potenciālajiem būvniekiem bija daudz tehnisko jautājumu. Būvprojekts tika atgriezts projektētājam, lai veiktu tehniskos precizējumus. Noslogotības dēļ projektētājs izmaiņas veica ļoti ilgu laiku, taču bez papildu samaksas.

Otrajā iepirkumā tika iesniegti četri piedāvājumi, taču katram pretendentam trūka kāds no pieredzi apliecinošiem dokumentiem, un iepirkuma komisija lēma procesu pārtraukt bez rezultāta.

Vasaras vidū iepirkums tika izsludināts trešo reizi, tika koriģēts iepirkuma nolikums, pašvaldība saņēma divus piedāvājumus. Taču iepirkuma komisija konstatēja, ka lētākais piedāvājums neatbilst prasībām, bet otra piedāvājuma summa sasniedz 171 669 eiro.

Turklāt, īstenojot šādu projektu, jānodrošina būvuzraudzība. Tirgus izpētē noteikts uzvarētājs, kas šo pakalpojumu veiktu par 2662 eiro. Būtu jāslēdz arī autoruzraudzības līgums, kura izmaksas ir ap 1500 eiro, skaidroja pašvaldība. Līdz ar to pašvaldība secināja, ka kopējā projekta summa gandrīz četras reizes pārsniedz plānoto projekta publisko finansējumu un gandrīz divreiz pārsniedz pašvaldības budžetā paredzēto. Tāpēc pašvaldības vadība pieņēma lēmumu nerealizēt projektu "Multifunkcionālā sporta laukuma izbūve Cibla novada sporta kompleksam Felicianovā" tā dārdzības dēļ un atteikties no piešķirtā publiskā finansējuma.

Tiks lemts, vai šajā vietā ar pašvaldības finansējumu realizēt kādu citu ieceri, piemēram, sagatavot vietu hokeja laukumam.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē