Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola telpās Ausekļa ielā modernizē telpas topošajiem mūziķiem Ziņas

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola telpās Ausekļa ielā modernizē telpas topošajiem mūziķiem

Otrdiena, 28 jūlijā, 2020

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) telpās Ausekļa ielā tiek īstenots projekts, kas paredz modernizēt vairākas mācību telpas, izbūvēt liftu un atjaunot koncertzāli, kas turklāt būs savienota ar skaņu ierakstu studiju, aģentūru LETA informēja izglītības iestādē.

Jaunajā mācību gadā vidusskolai būs arī pašai sava dienesta viesnīca arlabiekārtotām un mūsdienu prasībām atbilstošām telpām. Viesnīcā ir paredzētas 19 gultas vietas.

Atjaunojot telpas, tiks saglabātās arī vēsturiskās detaļas. Piemēram, tiks saglabāti vecie logi un parkets, kā arī citi elementi. 

"Modernizējot koncertzāli, tā tiks savienota ar skaņu ierakstu studiju. To nodrošinās optiskais kabelis, kā rezultātā varēs notikt kvalitatīvi koncertieraksti, kā arī studijas ieraksti, izmantojot koncertzāles iespējas. To ikdienas mācību procesā novērtēs gan audzēkņi, gan pedagogi," stāstīja LMMDV direktore Inga Auziņa.

Direktore piebilda, ka būtiski ir arī tas, ka turpmāk skola spēs nodrošināt vides pieejamību, jo tiks izbūvēts lifts. Audzēkņu ērtībām tiks izveidota arī atsevišķa atpūtas telpa, lai jaunieši var kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku ārpus mācību procesa. Turklāt pirmā stāva gaiteņu un foajē zonai būs atvērtāks plānojums, kas padarīs telpas plašākas un gaišākas.

Būvdarbi skolā tiek realizēti, īstenojot Kultūras ministrijas un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu "Profesionālās izglītības un kompetences centra "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" kultūrizglītības mācību vides modernizēšana".

Direktore atgādināja, ka uzņemšana vairākās LMMD mūzikas izglītības programmās joprojām turpinās. Dokumentu iesniegšana elektroniski ir iespējama līdz 20.augustam. Audzēkņi vēl var iestāties vairākās izglītības programmās "Taustiņinstrumentu spēle", "Stīgu instrumentu spēle", "Pūšaminstrumentu spēle", "Sitaminstrumentu spēle", "Diriģēšana", "Vokālā mūzika", "Mūzikas vēsture un teorija", kā arī "Populārā un džeza mūzika".

Kā vēstīts, ņemot vērā, ka iepriekšminētais ERAF projekts un tā izmaksas tika plānotas 2017.gadā, bet reāli būvniecības darbus skola varēja iepirkt tikai 2019.gadā, būvniecības nozares izmaksu sadārdzinājuma rezultātā plānoto 1 649 144 eiro vietā Alejas ielas jaunbūves un Ausekļa ielas telpu modernizācijas izmaksas kopā ar projektēšanas, autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksām, sasniegušas 2 787 302 eiro.

Pagājušā gada rudenī, pārdalot līdzekļus no Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Ārlietu ministrijas budžeta programmām, izglītības iestādei tika piešķirts nepieciešamais papildu finansējums 675 000 eiro.

Būvdarbus veic SIA "UPTK", jo uzņēmuma iesniegtais finanšu piedāvājums bija ar vismazāko cenu - 1 985 428 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Atklātajā konkursā savus piedāvājumus iesniedza četri pretendenti.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē