Ziņas

"Būvindustrijas lielās balvas" komanda palīdz izveidot nodarbību zāli bērniem un jauniešiem

Pirmdiena, 27 jūlijā, 2020

Apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva komanda, kopā ar atbalstītājiem 2019.gadā aizsāka tradīciju – palīdzēt tiem, kam tas šobrīd ir nepieciešams. Šogad izvēlējāmies daudzfunkcionālo centru Solis Augšup (biedrība Nepaliec viens, kura darbības mērķis ir nodrošināt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus un brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem ar AST un sniegt atbalstu viņu ģimenēm).

Valsts un Eiropas Savienība dažkārt piešķir līdzekļus dažādām programmām, bet bieži vien šīs programmas nav iespējams īstenot, jo nav piemērotu telpu un speciālistu. Biedrība Nepaliec viens, apvienojoties jomas speciālistiem un autisko bērnu vecākiem, atrada telpas Mārupes ielā 14a, Rīgā  un daudz ieguldīja, lai tās sakārtotu bērnu individuālajām nodarbībām. Pēdējo trīs gadu laikā notika daudzas talkas. Bērnu vecāki, speciālisti, radi, draugi, draugu draugi un paziņas tīrīja, laboja, krāsoja, remontēja. Taču lielā telpa palikusi neapgūta, bet tā  ļoti vajadzīga dažādām aktivitātēm,  kopējām nodarbībām, jo šiem bērniem jāmācās arī socializēties. Šīs telpas sakārtošanai vecāku un talkotāju spēki ir par maziem.

Būvindustrijas lielās balvas atbalstītāji Ramirent  (Ramiren Baltic) līdzēja ar uzmērījumiem un sastatnēm. Knauf  atvēlēja nelielu daļu materiālus. Thermowhite konsultēja par grīdu nomaiņu. Bet talkā nāca  arī citi nozarei piederīgie. Stikla serviss sagādās spoguļus, VPM Latvija komanda iztīrīja koridoru un veco garāžu, kura tiks pārvērsta par zāli. Abas telpas ir faktiski sagatavotas, lai varētu uzsākt darbus.

Tagad  tiek meklēti profesionāļi, kas varētu līdzēt  ar materiāliem vai ar amatniekiem, vai ar naudas līdzekļiem, lai biedrība Nepaliec viens varētu noalgot remotdarbu veicējus grīdas pamatnes izlīdzināšanai un seguma ieklāšanai, betonēšanai, akustisko paneļu izbūvei griestiem, sienas apmetuma atjaunošanai, logu demontāžai un jaunu logu montāžai un zāles labiekārtošanas darbiem.

Vēl joprojām tiem, kas vēlas piedalīties talkā, jebkurā dienā ir pieejami sienu attīrīšanas darbi (putekļi, gruži, drūpošā kārta). Par to var jautāt Elīnai: tālr. 26191333, e-pasts: ea@nepaliecviens.lv.

Ja  ir iespējams palīdzēt ar līdzekļiem, lūk rekvizīti ziedojumam (biedrībai ir sabiedriskā labuma statuss):
Biedrība Nepaliec Viens
Reģistrācijas numurs : 40008052049
Juridiskā adrese: Mazā Krūma iela 6-30, Rīga, LV 1069
Faktiskā adrese: Mārupes iela 14 A
Swedbank  LV20HABA0551044676402

Biedrībai Nepaliec viens ir ļoti liels prieks par jebkuru atbalstu un aktivitāti.
Informācija:  www.nepaliecviens.lv;  Facebook: https://www.facebook.com/centrssolisaugsup

Palīdzēsim bērniem ar autiskā spektra traucējumiem un reizē nedaudz atvieglosim dzīvi viņu vecākiem!

Vairāk foto un projekta prezentāciju skatiet www.buvinzenierusavieniba.lv.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 9 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē