Skates Ziņas

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2019" nominanti apmeklē Rīgas pils kastelu

Ceturtdiena, 23 jūlijā, 2020

Šonedēļ skates Gada labākā būve Latvijā 2019 sadarbībā ar PERI atbalstītājs VAS Valsts nekustamie īpašumi nominācijā Restaurācija pieteiktās Cēsu pils pasūtītājam un būvnieku komandai kā balvu deva iespēju apskatīt Rīgas pils kastelu pirms pārbūves un restaurācijas. 

“Šī bija lieliska izdevība apskatīt Rīgas pils kastelu īsu brīdi pirms restaurācijas un pārbūves, interesanti būs to redzēt pēc darbu pabeigšanas. Ceru, ka skates Gada labākā būve Latvijā žūrijai būs tāda iespēja. Būvniekiem būs jātiek galā ar sarežģītiem uzdevumiem un jāatrod risinājumi, kā saglabāt šo vērtīgo kultūras mantojumu,” atzīst skates žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs.

Jau iepriekš ziņots, ka Rīgas pils kastelas atjaunošanas pirmajā kārtā paredzēts veikt konstrukciju un pamatu pastiprināšanu, inženieriekārtu izbūvi, jumta pārbūves darbus, pārsegumu izņemšanas kapelas telpās, kā arī telpu attīrīšanu no mikoloģiskā piesārņojuma un mitruma. Otrajā būvdarbu kārtā tiks veikta fasādes atjaunošana un iekštelpu restaurācija un pielāgošana muzeja vajadzībām. Kopējā Rīgas pils kastelas būvprojekta platība ir 11,9 tūkstoši kvadrātmetru, no kuriem pašlaik tiek atjaunoti 4 tūkstoši kvadrātmetri. Pārējie 7,7 tūkstoši kvadrātmetru 1. un 2.kārtā netiek atjaunoti – to paredzēts īstenot nākamajās pils atjaunošanas kārtās. Rīgas pils kastelas atjaunošana tiks veikta pēc PS Rīgas pils kastelas projekts izstrādātā būvprojekta arhitekta Reiņa Liepiņa vadībā.

Izvērtējot VAS Valsts nekustamie īpašumi iepirkumu par Rīgas pils kastelas daļas pārbūvi un restaurāciju Pils laukumā 3, Rīgā, pielāgojot to Latvijas Nacionālā vēstures muzeja vajadzībām, starp 6 pretendentiem par saimnieciski izdevīgāko iepirkuma prasībām atbilstošo atzīts AS LNK Industries piedāvājums. Piedāvātā līguma summa ir 12,43 miljoni eiro (12 432 100 eiro bez PVN).
Vairāk foto – www.buvinzenierusavieniba.lv.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 9 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē