Apmeklētājiem atvērts jaunais Ikšķiles skeitparks Ziņas

Apmeklētājiem atvērts jaunais Ikšķiles skeitparks

Ceturtdiena, 2 jūlijā, 2020

No šodienas Ikšķiles skeitparks ir publiski pieejams apmeklētājiem, tomēr pašvaldība aicina ievērot visus iekšējās kārtības noteikumus un piesardzības pasākumus, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Skeitparka laukuma oficiālais atklāšanas pasākums tiek plānots sporta un izklaides festivāla "IKfest 2020" laikā 25.jūlijā. Pasākumā plānota skeitparka svinīgā atklāšana, kuras laikā tiks novadīta skeitparka lietošanas instruktāža un ir paredzēti dažādi triku demonstrējumi, kā arī strītbola sacensības posms "Ikšķiles rags", ģimeņu aktīvās atpūtas pasākums "Mazais stiprinieks" un Ikšķiles novada jaunatnes diena. Pasākuma noslēgumā ir paredzēts bezmaksas koncerts. 

Kā ziņots, pērn tika demontēts vecais Ikšķiles skeitparks, kas tika uzcelts 2013.gadā. 2019.gadā pašvaldība saņēma atbalstu projekta "Skeitparkam Ikšķilē būt!" īstenošanai. Projekts tika īstenots Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Atbalsts LEADER vietējai attīstībai" apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu un Ikšķiles novada pašvaldības finansējumu. 

Projekta attiecināmo izmaksu summa ir 10 000 eiro, no kuriem 90% ir ELFLA finansējums un 10% jeb 1000 eiro ir pašvaldības finansējums. 

Projekta mērķis ir attīstīt brīvā laika pavadīšanas iespējas un popularizēt aktīvu dzīvesveidu novada iedzīvotājiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē