Būvfirmas Monum apgrozījums pērn samazinājies par 19,9% Ziņas

Būvfirmas Monum apgrozījums pērn samazinājies par 19,9%

Pirmdiena, 1 jūnijā, 2020

Būvfirma SIA "Monum" pagājušajā gadā strādāja ar 16,501 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 19,9% mazāk nekā 2018.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 2,4 reizes un bija 347 203 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn apgrozījuma kritums saistīts ar nobīdēm ilgtermiņa līgumu realizācijā. Gada beigās projektu portfelis papildināts ar līgumiem par vairāk nekā 15 miljoniem eiro, līdz ar to 2020.gadā sagaidāms apgrozījuma kāpums.

Pērn uzņēmums pabeidza Ādažu sākumskolas pirmās, otrās un ceturtās kārtas un Siguldas ģimnāzijas pirmās kārtas būvniecību, kā arī noliktavas ēkas pārbūvi Īslīces pagastā. Tika turpināta Valmieras katlu mājas būvniecība. 

Pagājušajā gadā "Monum" sāka Siguldas ģimnāzijas otrās kārtas un Ādažu sākumskolas trešās kārtas būvniecību. Tika sākta arī Terehovas robežkontroles punkta būvniecība, daudzdzīvokļu ēkas būvniecība Rīgā, kā arī noliktavas projektēšana un būvniecība Rīgā. Pērn tika pabeigta Alūksnes izglītības un sporta centra projektēšana. 

Šogad "Monum" mērķis ir realizēt būvdarbus pēc pērn noslēgtajiem būvniecības līgumiem, kā arī, ņemot vērā Covid-19 izplatību, nodrošināt 2019.gadā sasniegto un pabeigt pērn sāktos projektus.

Pašlaik Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi nav atstājuši jūtamu iespaidu uz "Monum" darbību, teikts vadības ziņojumā. Uzņēmuma vadība uzskata, ka spēs pārvarēt ārkārtējo situāciju, jo būvniecība ir viena no tām nozarēm, kas saņem atbalstu valsts un pašvaldību pasūtījumu veidā attiecībā uz sabiedriski nozīmīgām būvēm un infrastruktūras objektiem. Uzņēmuma prioritāte ir piedalīties tieši šajos iepirkumos. 

2018.gadā "Monum" strādāja ar 20,595 miljonu eiro apgrozījumu un guva 848 049 eiro peļņu.

"Monum" reģistrēta 2005.gadā un līdz 2015.gadam uzņēmuma nosaukums bija "Siltums jums". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 213 375 eiro, bet tā īpašnieks ir SIA "MON 1", kuras vienīgais īpašnieks ir Māris Ozoliņš. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē