Rīgas nami nomas maksas atlaides piešķīrusi 80% gadījumu Ziņas

Rīgas nami nomas maksas atlaides piešķīrusi 80% gadījumu

Ceturtdiena, 14 maijā, 2020

Līdz šim pašvaldības SIA "Rīgas nami" saņēmusi 35 iesniegumus par nomas maksas atvieglojumiem un atlaides piešķirtas 80% gadījumu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Proti, līdz šim atbalstu guvuši 28 uzņēmēji.

"Rīgas nami" Nekustamā īpašuma iznomāšanas komisijas sēdēs, kas notika 6.maijā un 11.maijā, kopā tika atbalstīti 10 uzņēmēju iesniegumi nomas maksas atbrīvojumam vai samazinājumam.

6.maija sēdē uz izskatīšanu tika virzīti pieci iesniegumi un visi guva atbalstu. Savukārt 11.maijā tika vērtēti seši iesniegumi. Pieci no tiem tika atbalstīti, bet viens - noraidīts.

Uzņēmums aicina komersantu, biedrības un nodibinājumus, kuriem pirms 8.maija Rīgas domes lēmuma atbalstu nevarēja piešķirt, šobrīd tam pieteikties atkārtoti.

Papildu informāciju iespējams saņemt, rakstot uz e-pastu "rigasnami@riga.lv".

Kā ziņots, 8.maijā Rīgas domes pagaidu administrācija lēma paplašināt nomas maksas atvieglojumu saņēmēju loku, vienlaikus gan nemīkstinot atlaižu saņemšanas kritērijus.

Pagaidu administrācijas pieņemtais lēmums paredz sniegt atbalstu ārkārtas situācijas laikā ne tikai komersantiem, bet arī saimnieciskās darbības veicējiem, biedrībām un nodibinājumiem, kas nomā Rīgas pašvaldības vai pašvaldības kontrolēto kapitālsabiedrību nekustamo īpašumu vai kustamo mantu, tai skaitā arī tirdzniecības vietas.

Ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem varēs piešķirt atvieglojumus līdz 90% no nomas līgumā noteiktās maksas, nepārtikas tirdzniecības veicējiem līdz 80% no nomas līgumā noteiktās maksas, savukārt pārtikas tirdzniecības veicējiem līdz 60% no līgumā noteiktās maksas.

Vienlaikus gan pašvaldība nav izmantojusi valdības dotās pilnvaras noteikt kritērijus, kādiem ir jāatbilst atbalsta saņēmējiem un tāpat kā līdz šim, visiem pretendentiem būs jāatbilst Ministru kabineta izstrādātajiem kritērijiem. 

Proti, pabalsts tiks piešķirts tad, ja salīdzinot ar 2019.gada martu ieņēmumi ir samazinājušies vismaz par 30%, ja nav Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parādu vairāk nekā 1000 eiro, ja nav pasludināts maksātnespējas process, kā arī uz iesnieguma iesniegšanas brīdi nav parādu pret iznomātāju.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē