Maxima Latvija investējusi 1,3 miljonus eiro divu veikalu izveidē Bauskā un Liepājā Ziņas

Maxima Latvija investējusi 1,3 miljonus eiro divu veikalu izveidē Bauskā un Liepājā

Piektdiena, 1 maijā, 2020

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" investējis 1,3 miljonus eiro divu "Maxima X" veikalu izveidē Bauskā un Liepājā, aģentūru LETA informēja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Bauskā uzcelts jauns veikals, savukārt Liepājā pilnībā rekonstruēts esošais. Kopumā "Maxima Latvija" aprīlī atvērusi sešus veikalus reģionos - Jūrmalā, Gulbenē, Rēzeknē, Limbažos, Bauskā un Liepājā.

Dupate-Ugule atklāja, ka jaunajā "Maxima X" veikalā Bauskā, Slimnīcas ielā 8, veiktas 520 000 eiro lielas investīcijas, savukārt Liepājā, Cukura ielā 27, esošā veikala rekonstrukcijai investēti vairāk nekā 780 000 eiro.

Pēc viņas sacītā, jaunajā "Maxima X" veikalā Bauskā ir pilnībā pārbūvētās telpas, pielāgojot tās "Maxima" vajadzībām. Darbinieku un pircēju ērtībām ir izvietotas jaunas inženierkomunikācijas, uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums un ierīkota jauna ventilācija. Vienlaikus uzstādītas četras pašapkalpošanās kases.

Savukārt pēc rekonstrukcijas darbiem Liepājas "Maxima X" veikalā ir pilnībā atjaunota telpu apdare un pārplānotas palīgtelpas. Arī šim veikalam ir izvietotas jaunas inženierkomunikācijas, uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums un ierīkota jauna ventilācija. Arī Liepājas veikalam uzstādītas četras pašapkalpošanās kases.

"Jaunās un plašās telpas ne tikai nodrošinās lielāku iepirkšanās platību, bet arī sniegs iespēju vienuviet iegādāties visu nepieciešamo par zemām cenām un nodrošinās ergonomiskus darba apstākļus mūsu kolēģiem. Atklājot veikalus, īpaši aicinām klientus izvairīties no drūzmēšanās, kā arī ievērot visus valdības un SPKC noteiktos drošības pasākumus - preces pietiks visiem," komentē ja"Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins.

LETA jau ziņoja, ka "Maxima Latvija" 2018.gadā strādāja ar 776,624 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 5,6% un bija 21,915 miljoni eiro. Finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs - bagātākais Lietuvas iedzīvotājs Nerijs Numavičs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē