Covid-19 krīzes skartie uzņēmumi varēs vēlāk atmaksāt tiem izsniegto Ziņas

Covid-19 krīzes skartie uzņēmumi varēs vēlāk atmaksāt tiem izsniegto "Altum" aizdevumu

Trešdiena, 29 aprīlī, 2020

Covid-19 pandēmijas radītās krīzes skartie uzņēmumi varēs vēlāk atmaksāt tiem izsniegto "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") aizdevumu, otrdien lēma Ministru kabinets.

Priekšlikuma autore Ekonomikas ministrija skaidroja, ka patlaban noteikumos, kas regulē "Altum" aizdevumu programmas, ir noteikts maksimālais aizdevuma atmaksas termiņš, līdz ar to patlaban ir iespējams atlikt pamatsummas maksājumus, bet nav iespējams pagarināt kopējo aizdevuma atmaksas termiņu. 

Tāpēc ministrija rosināja noteikt, ka saistībā ar Covid-19 negatīvo ietekmi uz uzņēmumu saimniecisko darbību un maksātspēju, tiktu paredzēta iespēja līdz 12 mēnešiem atlikt aizdevuma pamatsummas atmaksu un attiecīgi arī pagarināt kopējo aizdevuma atmaksas termiņu.

Attiecīgie grozījumi veikti "Noteikumos par mikroaizdevumiem un starta aizdevumiem", "Noteikumos par aizdevumiem saimnieciskās darbības uzsācējiem un komersantiem konkurētspējas uzlabošanai", "Noteikumos par mikroaizdevumiem un grantiem Latvijas un Šveices sadarbības programmas individuālā projekta "Mikrokreditēšanas programma" ietvaros", kā arī "Noteikumos par aizdevumiem sīko (mikro), mazo un vidējo saimnieciskās darbības veicēju un lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai".

"Altum" ir valsts attīstības finanšu institūcija, kas ar finanšu instrumentiem - aizdevumiem, garantijām, ieguldījumiem riska kapitāla fondos u.c. - nodrošina finansējumu jomās, kuras valsts ir izvirzījusi kā svarīgas un atbalstāmas, un kurās pietiekamā apjomā nav pieejams kredītiestāžu finansējums. Programmu īstenošanai tiek izmantots Latvijas un Eiropas Savienības fondu finansējums.

"Altum" izsniedz aizdevumus uzņēmējdarbības uzsācējiem, apgrozāmajiem līdzekļiem, investīcijām utt.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē