Garkalnes novadā atklās jauno Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas ēku Ziņas

Garkalnes novadā atklās jauno Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas ēku

Ceturtdiena, 12 martā, 2020

Šodien Garkalnes novadā atklās jauno Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas ēku, aģentūru LETA informēja Garkalnes novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Mārcis Bauze-Krastiņš.

Berģu skola savu darbību sāka pirms 150 gadiem Upesciemā. Visus šos gadus tā atradās dalīti bijušās Muižas ēkā un kādreizējā zivsaimniecības administratīvajā ēkā, kuras bija tikai pielāgotas skolas vajadzībām.

Pieaugot iedzīvotāju skaitam, pašvaldībā radās nepieciešamība pēc jaunām telpām. Ar iedzīvotāju atbalstu 2013.gadā Garkalnes novada deputāti pieņēma lēmumu sākt jaunās skolas ēkas būvniecību un pēc metu konkursa un būvprojekta izstrādes 2017.gada jūlijā tika uzsākti būvdarbi.

Kopējās projekta izmaksas bija 10,12 miljoni eiro, no tām - 1,66 miljoni eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums un valsts budžeta dotācija, bet 8,46 miljonus eiro Garkalnes novada pašvaldība finansēja no saviem līdzekļiem.

Šogad 27.janvārī Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas jaunā ēka tika nodota ekspluatācijā un pēc Bauzes-Krastiņa paustā, projekts ir īstenots profesionāli un bez sadārdzinājuma, būvniecības gaitā pašvaldībai ietaupot 230 000 eiro.

Viņš uzsvēra, ka tagad Latvijā ir vēl viena moderna skola, kuras kabineti ir aprīkoti ar jaunākās paaudzes tehnoloģijām, kas nozīmē jaunas pieejas mācību procesam un mācību metožu meklējumiem.

Skolā ir droša un plaša sporta zāle, jaunā ēdamzāle ir aprīkota ar prasībām atbilstošām virtuves iekārtām, savukārt novitāte būs skolēniem iespēja pašiem izvēlēties sev ēdienu no pašapkalpošanās ēdiena izdales letes.

Bauze-Krastiņš pavēstīja, ka arī ap skolas ēku labiekārtota teritorija, kas radīs pievilcīgu un patīkamu vidi ne tikai skolēniem un pedagogiem, bet arī novada iedzīvotājiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē