Ārvalstu investoru padomes Latvijā jaunā valde sanāks uz pirmo sēdi Ziņas

Ārvalstu investoru padomes Latvijā jaunā valde sanāks uz pirmo sēdi

Piektdiena, 6 martā, 2020

Šodien jaunā Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valde sanāks uz savu pirmo sēdi. 

Plānots, ka valdes locekļi ievēlēs priekšsēdētāju un divus priekšsēdētāja vietniekus, kā arī gatavosies 24. ikgadējai Augsta līmeņa sanāksmei ar valdību, kas norisināsies šogad 28.-29.maijā.

Februāra nogalē Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valde ievēlēta jaunā sastāvā, tajā ieceļot SIA "Bite Latvija" Lielo klientu nodaļas vadītāju Valtu Kārkliņu un SIA "PricewaterhouseCoopers" vadošo partneri un valdes priekšsēdētāju Zlatu Elksniņu-Zaščirinsku.

Vienlaikus uz atkārtotu termiņu FICIL valdē iecelta "Circle K Latvia" viceprezidente un izpilddirektore Gunta Jēkabsone, "Schwenk Latvija" valdes loceklis un komercdirektors Māris Gruzniņš un "Luminor Bank" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

Tāpat darbu FICIL valdē turpina "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts, apdrošināšanas kompānijas "Balta" izpilddirektors Īans Kenedijs un Rīgas Ekonomikas augstskolas ("SSE Riga") profesors un Ilgtspējīga biznesa centra direktors Arnis Sauka.

Savukārt turpmāk FICIL valdē vairs nestrādās "PricewaterhouseCoopers" pārstāve Baiba Apine, kā arī zvērināta advokāte, biroja "Kļaviņš Ellex" partnere Zinta Jansone.

FICIL valde tiek ievēlēta uz diviem gadiem, un tās galvenais pienākums ir attīstīt un vadīt FICIL stratēģisko darbu.

"Turpināsim veidot konstruktīvu dialogu ar valdības un publiskā sektora pārstāvjiem, lai veicinātu pozitīvas pārmaiņas uzņēmējdarbības vidē Latvijā. FICIL dienas kārtības augšgalā joprojām ir tādi jautājumi kā darba spēka pieejamība un produktivitāte, augstākās izglītības kvalitāte, digitālās ekonomikas izveide, ēnu ekonomikas apkarošana, nodokļu sistēmas stabilitāte un citi," norādīja FICIL izpilddirektora pienākumu izpildītāja Linda Helmane.

FICIL ir nevalstiska organizācija, kas apvieno 39 lielākos ārvalstu uzņēmumus no dažādām nozarēm, 10 ārējās tirdzniecības palātas, Francijas ārējās tirdzniecības konsultantus un Rīgas Ekonomikas augstskolu. FICIL misija ir uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi un konkurētspēju ārvalstu investīciju piesaistē, izmantojot tās biedru pieredzi un zināšanas, lai sniegtu rekomendācijas valdībai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē