Lietuvas ceļu marķēšanas uzņēmums Biseris ienāk Latvijas tirgū Ziņas

Lietuvas ceļu marķēšanas uzņēmums Biseris ienāk Latvijas tirgū

Piektdiena, 6 martā, 2020

 Lietuvas horizontālās un vertikālās marķēšanas un ceļu infrastruktūras ierīkošanas uzņēmums "Biseris" sācis aktīvi piedalīties Latvijas ceļu marķēšanas iepirkumos un šogad plāno Latvijā sasniegt vismaz 2,5 miljonu eiro apgrozījumu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt nākamajos četros gados plānots sasniegt vismaz piecu miljonu eiro apgrozījumu gadā.

Uzņēmuma pārstāvji informēja, ka "Biseris", atbilstoši publiskotajiem iepirkuma rezultātiem, ir piedāvājis zemāko cenu iepirkumā par Latvijas valsts autoceļu asfaltēto segumu brauktuvju horizontālo apzīmējumu atjaunošanu 2020.-2025.gadam.

"Latvija ir mūsu tuvākais kaimiņš - attālums no Viļņas līdz Latvijai vai Lietuvas pilsētai Klaipēdai būtībā ir vienāds. Tāpēc visai loģiski, ka sekojam līdzi un izrādām interesi piedalīties ceļu infrastruktūras sakārtošanā arī Latvijā. Turklāt mūsu tehnoloģijas, ko izmantojam arī Beļģijā un Nīderlandē, ļaus Latvijai piecos gados ietaupīt 11 miljonus eiro," norādīja "Biseris" ģenerāldirektors Neds Karkļus.

Latvija ir ceturtais ārvalstu tirgus, kurā ienāk "Biseris". Jau otro gadu uzņēmums strādā Saūda Arābijā, Beļģijā un Nīderlandē.

"Beļģijā strādājam kā apakšuzņēmēji, marķējam ielas Briselē. Mūsu partneri no Beļģijas ieradās pie mums un veica uzņēmuma procesu auditu. Tā kā mūsu darba principi viņiem patika, vienojāmies, ka trīs-četras mūsu brigādes dosies strādāt uz Beļģiju. Savukārt Saūda Arābijā jau otro ziemu strādā mūsu marķēšanas brigāde. Tas ļauj mums mazināt sezonalitātes ietekmi, jo tur strādājam tad, kad Lietuvā laikapstākļi neļauj izbraukt uz ceļiem. Nīderlande ir vēl viena valsts, kurā strādājam ar ražīgāko tehniku - "RME Mini Light". Šajā valstī marķējam maģistrālos ceļus," informēja Karkļus.

Uzņēmuma vadības procesi ir pilnībā automatizēti, tos izmanto gan administrācijas darbinieki, gan ceļu marķēšanas brigādes. Procesu automatizācijā, tehnikas atjaunošanā, darbā bez noliktavām pēdējos piecos gados uzņēmums ir ieguldījis vairāk nekā 1,2 miljonus eiro.

"Varam attālināti kontrolēt krāsu patēriņu, tehnikas pārvietošanos. Katrā ceļa marķēšanas mašīnā darbojas sistēma, kas darba dienas beigās automātiski nosūta datus: cik kilometru ceļa ir marķēts, cik krāsas iztērēts," par ieviesto sistēmu informēja Karkļus.

Uzņēmums ir atteicies arī no iekšējās loģistikas un daudzos gadījumos strādā bez noliktavām - krāsas no ražotāja tiek piegādātas brigādēm tieši uz darba vietu. Šim nolūkam tiek nolīgts ārējās loģistikas partneris. Kā informēja Karkļus, tas ir ļāvis vēl vairāk mazināt izmaksas, palielināt efektivitāti un paātrināt procesus.

Uzņēmums regulāri investē modernā tehnikā. Kopā ar partneriem ir izveidota arī tehnikas koplietošanas sistēma, kas ļauj progresīvu tehniku, piemēram, līniju tīrīšanai ar augstspiediena ūdensstrūklu, izmantot tad, kad šādi darbi ir nepieciešami. Viena no jaunākajām uzņēmuma investīcijām ir pagājušajā gadā nopirktā skandināvu tipa termoplasta marķēšanas mašīna "RME Mini Light". Šajā tehnoloģijā uzņēmums investēja 0,5 miljonus eiro.

Šobrīd uzņēmumā "Biseris" sezonas laikā strādā vairāk nekā 80 speciālisti. Uzņēmuma pārdošanas apjoms 2019.gadā sasniedza 11 miljonus eiro. Jau vairāk nekā 26 gadus uzņēmums strādā ar peļņu un aizvien uzlabo savus finanšu rādītājus. "Biseris" ir lielākais uzņēmums Lietuvā, kas sniedz horizontālās un vertikālās marķēšanas un ceļu infrastruktūras ierīkošanas pakalpojumus.

Kopumā visās valstīs "Biseris" gadā marķē vidēji 1,8 miljonus kvadrātmetru horizontālo marķējuma līniju un simbolu - šis daudzums ir pielīdzināms taisnai ceļa līnijai no Latvijas līdz Austrālijai. Gadā "Biseris" ierīko arī vidēji 11 000 ceļa zīmju.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē