Malkas apkures katli Aktuālie padomi

Malkas apkures katli

Piektdiena, 17 aprīlī, 2020

Cilvēkiem viens no populārākiem kurināmiem veidiem ir malka. Ar malkas palīdzību var ne tikai aizkurināt krāsni vai iekurt ugunskuru, bet arī izmantot to autonomiem apkures katliem.

 

Kāda ir atšķirība starp malkas apkures katliem un parasto krāsni? Viss ir vienkārši. Krāsns sasilda gaisu telpā, kur tā atrodas. Apkures katls silda visu māju, izmantojot siltumnesēju, kas nodod siltumu attālinātām telpām.

 

Ir vairāki šādu katlu veidi:

  1. Klasiskais. Konstrukcija ir līdzīga parastajai krāsnij. Siltummainis ir galvenā tvertne vai atsevišķa ierīce, kas ir savienota ar uzkrājēju.

  2. Ar augšējo iekurināšanu. Paredzēts ilgstošai dedzināšanai. Šādā katlā ieliek lielu daudzumu malkas. Procesu kontrolē sadedzināšana no augšas uz leju.

  3. Pirolīzes. Tam ir divkāršas sadedzināšanas princips. Katls sastāv no diviem nodalījumiem. Vienā deg malka, otrā - izdalāmā gāze. Lietderības koeficients ir augstāks nekā parastajam apkures katlam.

  4. Ar pagarinātu kurtuvi. Tam ir īpaša kurtuves konstrukcija. Malka ir sakārtota tā, lai uguns neizplatītos horizontāli.

Malka jāuzglabā sausā vietā. Ja katlā ieliek mitru malku, daļa enerģijas tiks tērēta žāvēšanai, kas samazinās efektivitāti.

 

Malkas apkures katliem nav nepieciešama degšanas produktu savākšana. Tikai periodiska pelnu noņemšana.

Anita Rubbe @user_8976481
https://www.buvbaze.lv/user_8976481/
4 gadi 3 mēneši 3 dienas portālā
Bija online 03 decembrī 09:40
Meklētājs būvniecības nozarē