Plastikāta logi. Veidi Aktuālie padomi

Plastikāta logi. Veidi

Otrdiena, 21 aprīlī, 2020

Plastikāta logi var būt ar jebkuru vērtņu skaitu. Tas ir saistīts ar materiāla īpašībām. Izvēle ir atkarīga no loga ailas un pircēja vajadzībām. Populārāki ir logi ar vienu, divām un trim vērtnēm.

 

Atvēršanas veids

Neverams logs. Vienkāršākā konstrukcija. Stikla paketi fiksē rāmī. Tā ir nekustīga. Saglabā vairāk siltuma un nodrošina maksimālu gaismas caurlaidību.

 

Grozāmā vērtne. Atveras vertikāli telpas iekšpusē.

 

Atgāžamāvērtne. Apakšējais pārliktnis ir nekustīgs. Daļēji atveras no augšas telpas iekšpusē.

 

Kombinētā vērtne. Tai ir sarežģīta struktūra. Atveras gan vertikāli telpā, gan daļēji no augšas. Dažos variantos ir spraugu ventilācijas mehānisms.

 

Stiklojuma tips

Vienkameras. Sastāv no divām stikla loksnēm un dobuma starp tām. Ap perimetru starp stikliem ir metāla josla, kas tos atdala.

 

Loga apakšā ir hermētiskā aila, kurā ir mitruma uzsūcējs. Tas noņem mitrumu, un logi neaizsvīst nevienā temperatūrā. Šādus logus uzstāda neapsildāmās telpās.

 

Divkameru. Montāžas dziļums - no 30 līdz 58 mm. Stikls - 4 mm. Ir trīs loksnes un divi dobumi starp tām.

Lietojot i-stiklu, dobumus piepilda ar inertu gāzi, kas ļauj samazināt siltuma vadītspēju par 10–15%. Ar parasto stiklu tas nedarbosies.

 

Divkameru plastikāta logi vairākas reizes samazina ielu troksni.

 

Trīskameru. Tiem ir četri stikli un trīs dobumi. Smagākas nekā divkameru logi. Distances rāmis ir samazināts. Tādēļ šādi logi nemazinās troksni un siltumvadītspēju krietni vairāk nekā divkameru logi.

Anita Rubbe @user_8976481
https://www.buvbaze.lv/user_8976481/
4 gadi 3 mēneši 12 dienu portālā
Bija online 03 decembrī 09:40
Meklētājs būvniecības nozarē