Ieviesti stingrāki noteikumi attiecībā uz asfalta seguma atjaunošanu pēc uzrakšanas Ziņas
Foto: riga.lv

Ieviesti stingrāki noteikumi attiecībā uz asfalta seguma atjaunošanu pēc uzrakšanas

Piektdiena, 17 martā, 2017

Ir stājušies spēkā grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 106 “Rīgas domes transporta būvju aizsardzības noteikumi”, kas paredz stingrākas prasības pilsētas ielu seguma atjaunošanai, veicot darbus uz transporta būvēm.

Grozījumi paredz, ka pēc transporta būves izbūves, pārbūves vai atjaunošanas darbu pabeigšanas, trīs kalendāro gadu laikā nav pieļaujama atkārtota asfaltbetona seguma uzlaušana. Tāpat noteiktas stingrākas prasības attiecībā uz brauktuvju seguma atjaunošanu pēc lauzumu darbu veikšanas. Ja līdz šim segums tika atjaunots tikai būvbedres vai tranšejas platumā, tagad grozījumi saistošajos noteikumos paredz, ka transporta būvēm, kurām seguma izbūve, pārbūve vai atjaunošana veikta pēdējo astoņu kalendāro gadu laikā, segums būs segums būs jāatjauno ievērojami lielākā platībā nekā līdz šim.

Pieņemtie noteikumi uzlabos ielas seguma kvalitāti, līdzenumu un ilgmūžību pēc lauzumu darbu veikšanas.

Remontdarbu laikā transporta līdzekļu vadītājiem jārēķinās, ka remontdarbi var prasīt ilgāku laiku, kā arī būtiskākus satiksmes ierobežojumus, norāda Satiksmes departaments.

Grozījumi noteikumos pieņemti, jo zem Rīgas pilsētas transporta būvēm atrodas neskaitāms daudzums inženierkomunikāciju, kurām ikdienā tiek veikti dažāda apjoma remontdarbi,  kas saistīti ar seguma uzlaušanu. Līdz šim veicot lauzumu seguma atjaunošanu, kas ir būvbedres vai tranšejas platumā, netika nodrošināta seguma kvalitāte ilgtermiņā.

 

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē