Informēs par profesionālās orientācijas kampaņu skolēniem Mācies būvniecību Ziņas

Informēs par profesionālās orientācijas kampaņu skolēniem Mācies būvniecību

Piektdiena, 10 janvārī, 2020

 Rīgas Valsts Vācu ģimnāzijā notiks preses konference par kampaņas skolēniem "Mācies būvniecību" saturu un mērķiem un bukleta "Aizraujoša profesija - būvnieks" prezentācija, aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Ivars Balamovskis, pārstāvji no "Rail Baltica", augstskolām un būvniecības speciālisti.

Jau piekto gadu, aicinot skolēnus nākotni saistīt ar kādu no būvniecības profesijām, Latvijas skolās norisināsies kampaņa "Mācies būvniecību". Kampaņā paredzēts, ka par būvniecību skolniekiem stāstīs lielāko un vērienīgāko objektu projektētāji un būvnieki, kuru pieredzes stāsti iekļauti bukletā.

Pasākuma rīkotāji informēja, ka šīs kampaņas mērķis ir radīt priekšstatu par labas prakses piemēriem būvniecības nozarē, popularizēt mācības profesionālās izglītības iestādēs, studiju iespējas augstskolās un koledžās, kā arī iedvesmot jauniešus darbam būvniecībā.

Kampaņa organizatori ir biedrība "Building Design and Construction Council" ("BDCC") ar sadarbības partneriem - "Rail Baltica", Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Izglītības un zinātnes ministriju, biedrību "Zaļās mājas", Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Rīgas domes Īpašuma departamentu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē