Arco Real Estat: Dzīvokļu piedāvājums decembrī Rīgā samazinājās par 26% Ziņas

Arco Real Estat: Dzīvokļu piedāvājums decembrī Rīgā samazinājās par 26%

Ceturtdiena, 9 janvārī, 2020

Pagājušā gada decembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, kopumā samazinājās par 26%, arī piedāvājumu skaits lielākajos Rīgas mikrorajonos samazinājās par 26%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā. 

Salīdzinot ar 2018.gada decembri, dzīvokļu piedāvājums 2019.gada decembrī kopumā bija mazāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits iepriekšējā mēnesī bija mazāks par 25%, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums - par 19% mazāks nekā pirms gada. 

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits decembrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais dzīvokļu piedāvājumu skaits novērots Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī visos lielākajos Rīgas mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Vislielākais samazinājums konstatēts Vecmīlgrāvī, kur tas saruka par 38%. 

Analizējot piedāvājumu skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums decembrī konstatēts Mežciemā, turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē