Lēmumu par 148 koku izciršanu Ziepniekkalnā pieņems līdz nākamā gada maijam Ziņas

Lēmumu par 148 koku izciršanu Ziepniekkalnā pieņems līdz nākamā gada maijam

Otrdiena, 17 decembrī, 2019

Pamatojoties uz iedzīvotāju saņemtajām sūdzībām, Rīgas dome pagarinājusi lēmuma pieņemšanas termiņu par 148 koku izciršanu Valdeķu ielā, Ziepniekkalnā, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kokus bija paredzēts likvidēt, jo šajā vietā plānota divu tirdzniecības ēku izbūve.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns aģentūrai LETA norādīja, ka ņemot vērā, ka publiskās apspriešanas laikā viedokļus izteikuši vairāki simti iedzīvotāju, darbs pie viedokļu apkopošanas joprojām turpinās un lēmuma pieņemšana šajā jautājumā pagarināta līdz 2020.gada 5.maijam. 

"Pēc viedokļu apkopošanas Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija, iespējams, varētu rosināt veikt korekcijas projekta ģenerālplānā," pauda Butāns.

Nākamā gada 5.maijs ir pēdējais termiņš, kad jāpieņem lēmums šajā jautājumā, tomēr tas var notikt arī ātrāk. 

Kā ziņots, lai realizētu divu tirdzniecības ēku izbūvi, Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā, varētu tikt nocirsti 148 koki, taču šāda iecere raisījusi vietējo iedzīvotāju neapmierinātību.

Saskaņā arī Rīgas pilsētas būvvaldes publicēto informāciju, koku ciršanas ierosinātāji ir SIA "Valdeku properties", bet zemes īpašnieks - Rīgas pašvaldība un Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudze.

Iecere paredz likvidēt septiņus ozolus, trīs ievas, 34 kļavas, 26 bērzus, 21 apsi, 29 blīgznas, 26 vītolus un vidus melnalkšņus.

Par koku izciršanu no 1.oktobra līdz 21.oktobrim tika organizēta sabiedriskā apspriešana. 

SIA "Valdeku properties" dibināti 2013.gadā un nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu un pārvaldīšanu.

Uzņēmums 100% pieder SIA "Venturecorp Property Holdings Baltics", bet patiesā labuma guvējs ir Lietuvā dzīvojošais Kanādas pilsonis - Teodors Berijs Nabūrs.

Uzņēmuma valdes locekļi ir kanādietis Džeimss Džerijs Torpejs un lietuvietis Artūrs Šukis.

Pērn uzņēmums strādājis saimniecisko darbību nav veicis un strādājis ar 9909 eiro zaudējumiem, bet 2017.gadā - ar 14 321 eiro zaudējumiem. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē