Bonava iesaistās pasaules iniciatīvā ar mērķi ierobežot globālo sasilšanu līdz 1,5 grādiem Ziņas

Bonava iesaistās pasaules iniciatīvā ar mērķi ierobežot globālo sasilšanu līdz 1,5 grādiem

Pirmdiena, 16 decembrī, 2019

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava" iesaistījies "Zinātnē balstītu mērķu" ("Science Based Targets") iniciatīvā, kuras mērķis ir ierobežot globālo sasilšanu līdz 1,5 grādiem, aģentūru LETA informēja "Bonava Latvija" pārstāvji.

Iniciatīvas dalībnieki - uzņēmumi no visas pasaules - apņemas veikt izmaiņas savā darbībā, lai samazinātu siltumnīcas efektu radošo gāzu izmešu apmēru, tādējādi palīdzot sasniegt iniciatīvas mērķi - ierobežot globālo sasilšanu līdz 1,5 grādiem pēc Celsija. Pievienojoties šai iniciatīvai, "Bonava" ir apņēmusies būtiski - par 50% - samazināt kompānijas tiešo un netiešo ietekmi uz vidi.

"Bonava Latvija" valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš uzsvēra, ka klimata izmaiņas un to radītās sekas ir aktuālas arī Latvijai, tāpēc ir būtiski mainīt paradumus tagad un to darīt visiem - gan uzņēmumiem, gan iedzīvotājiem.

Pēdējo divu gadu laikā "Bonava" ir pētījusi savu tiešo un netiešo ietekmi uz klimatu un to, kādas izmaiņas savā darbībā kompānija var veikt, lai sasniegtu ilgtspējīgu mājokļu būvniecību. Attiecīgi "Bonava" ir apņēmusies vairākas iniciatīvas, tostarp attīstīt jaunas būvniecības metodes, izvērtēt būvniecībā izmantotos materiālus un rūpēties par ilgtspējīgu zemes izmantošanu, kā arī pāriet uz atjaunojamo enerģiju un degvielu.

"Zinātnē balstītu mērķu" iniciatīva ir partnerība starp Oglekļa emisiju novērošanas projektu (CDP), Apvienoto Nāciju organizācijas Globālo līgumu (UNGC), Pasaules resursu institūtu (WRI) un Pasaules Dabas fondu.

"Zinātnē balstītu mērķu" iniciatīva ir zinātniska metodoloģija, kas dod iespēju uzņēmumiem izstrādāt savu ietekmes uz vidi mazināšanas stratēģiju saskaņā ar zinātniski pamatotu redzējumu par to, kā sasniegt Parīzē parakstītā klimata pārmaiņām veltītā līguma mērķus. "Zinātnē balstītu mērķu" iniciatīva atbilst Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes (IPCC) rekomendācijām, kas nosaka ierobežot globālo sasilšanu līdz 1,5°C.

Ar vēstules nosūtīšanu "Bonava" ir sākusi pieteikšanās procesu "Zinātniski pamatotu mērķu" iniciatīvai. Paredzams, ka apstiprinājums tiks saņemts 2020.gadā. Šobrīd "Zinātnē balstītu mērķu" iniciatīvai ir pievienojušies 714 uzņēmumi no visas pasaules.

Nedaudz vairāk kā pirms gada Klimata pārmaiņu starpvaldību padome publicēja ziņojumu "Globālā sasilšana par 1,5°C", atklājot, ka ir nepieciešama steidzama rīcība, lai ierobežotu globālās sasilšanas radītās sekas.

"Bonava Latvija" īsteno ekonomiskā segmenta un biznesa klases mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā, attīstot projektus tādos Rīgas mikrorajonos kā Purvciems, Teika, Ķengarags, Šampēteris, Rīgas klusais centrs un Krasta ielas rajons.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. Uzņēmums ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2018.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 14 miljardu Zviedrijas kronu (1,307 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

    • Ivars Motivāns
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 17 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē