Newsec sākusi Latvijā piedāvāt dzīvojamā nekustamā īpašuma vērtēšanas pakalpojumus Ziņas

Newsec sākusi Latvijā piedāvāt dzīvojamā nekustamā īpašuma vērtēšanas pakalpojumus

Piektdiena, 29 novembrī, 2019

Starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums "Newsec" sācis Latvijā sniegt arī dzīvojamā nekustamā īpašuma vērtēšanas pakalpojumus, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Šobrīd Latvijas īpašuma vērtētāju komandā ietilpst seši profesionāļi. Lai sniegtu mājokļa vērtēšanas pakalpojumu, ir noslēgti sadarbības līgumi ar bankām. Pakalpojums tiek piedāvāts privātpersonām un valsts iestādēm.

"Latvijas nekustamo īpašumu tirgū esam novērojuši pieaugošu pieprasījumu pēc dzīvojamā īpašuma vērtēšanas pakalpojumiem. Lai arī katru gadu Latvijā tiek veikts aizvien vairāk dzīvojamā nekustamā īpašuma darījumu, mājokļa cena vēl aizvien ir mazāka nekā pārējās Baltijas valstīs. Tāpēc Latvijas dzīvojamā nekustamā īpašuma sektoram ir lielākais potenciāls reģionā. Visu to izvērtējot, nolēmām visu investīciju un komerciālā īpašuma vērtēšanā uzkrāto pieredzi Baltijas valstīs papildināt arī ar dzīvojamā nekustamo īpašumu vērtēšanu Latvijā," skaidroja "Newsec" valdes priekšsēdētājs Latvijā Ģirts Grīnbergs.

Īpašuma vērtēšanas pakalpojums paredzēts tiem, kas mājokli pērk ar kredītu, kad obligāti jāvēršas pie profesionāļiem, lai novērtētu pērkamo īpašumu.

Īpašuma vērtēšanas pakalpojums tiks sniegts arī notāriem mantojuma lietās, tiesas procesos, ja īpašumam ir vairāki līdzīpašnieki, valsts institūcijām, veicot nekustamo īpašumu darījumus, tiesu izpildītājiem, likumu noteiktajā kārtībā pārņemot dzīvojamo nekustamo īpašumu vai zemes gabalu no juridiskām personām vai privātpersonām.

"Newsec" vairāk nekā 15 gadus Baltijas reģionā sniedz nekustamo īpašumu vērtēšanas pakalpojumus - 2018.gadā uzņēmums veica 2000 īpašuma vērtējumus par 2,8 miljardiem eiro.

"Newsec" ir Ziemeļeiropas un Baltijas valstu nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums, kas sniedz īpašniekiem, investoriem un nomniekiem daudzveidīgu konsultāciju un nekustamo īpašumu pārvaldīšanas pakalpojumus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē