Dobelē atklās Dabaszinātņu mācību centru Ziņas

Dobelē atklās Dabaszinātņu mācību centru

Ceturtdiena, 21 novembrī, 2019

Šodien plkst.13 Dobelē svinīgi tiks atklāts jaunais novada izglītības iestāžu Dabaszinātņu mācību centrs, aģentūru LETA informēja pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja Kristīne Ūdre.

Pašvaldībā uzsver, ka jaunajā mācību centrā ir mūsdienu prasībām atbilstoša, moderna mācību vide. Centra kopējā platība ir vairāk nekā 1700 kvadrātmetri, un tajā atrodas ķīmijas, bioloģijas, fizikas, matemātikas un informātikas klases, kā arī Dobeles Valsts ģimnāzijas reģionālais mācību centrs. Klašu telpas ir aprīkotas ar ergonomiskām mēbelēm un modernām laboratorijām. 

Būvdarbu laikā ir labiekārtota skolas teritorija, ir demontēta vecā mūra ēka, kuras vietā ir ierīkots auto stāvlaukums, kā arī ir izbūvēti ārējie tīkli un izbūvēts jauns piebraucamais ceļš starp Dobeles Valsts ģimnāziju un Dobeles 1.vidusskolu.

Jaunbūves projektēšanu veica SIA "Inxide" un SIA "AR.4", būvdarbus nodrošināja SIA "Būvfirma Vītols", bet būvuzraudzību veica SIA "Latvijas būvuzraugs". Mēbeles un laboratoriju aprīkojumu piegādāja UAB "ISKU Baldai" filiāle un SIA "Saint-Tech".

Centra atklāšanas pasākumā piedalīsies Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS) un izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Dabaszinātņu mācību centra būvniecība un mēbeļu un aprīkojuma iegāde veikta, īstenojot projektu "Dobeles novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana". Tā mērķis ir attīstīt Dobeles novada izglītības iestāžu - Dobeles Valsts ģimnāzijas, Dobeles 1.vidusskolas un Dobeles sākumskolas - infrastruktūru, uzlabot izglītības kvalitāti un sekmēt kompetenču pieejā balstītā vispārējā izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Projekta gaitā ir uzbūvēta dienesta viesnīca, kas patreiz tiek aprīkota ar mēbelēm, ir uzbūvēts un aprīkots Dabaszinātņu mācību centrs, atjaunotas Dobeles Valsts ģimnāzijas telpas un tiek pārbūvēta Dobeles sākumskola un būvēta jauna sporta zāle. 

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka projekta kopējās izmaksas ir 11,7 miljons eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē