Lidosta Rīga nākamgad izbūvēs ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļu Ziņas

Lidosta Rīga nākamgad izbūvēs ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļu

Pirmdiena, 11 novembrī, 2019

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" nākamgad plāno izbūvēt ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. 

Lidosta "Rīga" izsludinājusi iepirkuma konkursu par ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļa Y izbūvi, skrejceļa un manevrēšanas ceļa A seguma atjaunošanu un peronu ass līniju uguņu ierīkošanu. Iepirkums sadalīts divās daļās - ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļa Y izbūve, skrejceļa un manevrēšanas ceļa A seguma atjaunošana un peronu ass līniju uguņu ierīkošana.

Ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļa izbūve un skrejceļa seguma atjaunošana jāveic periodā no 2020.gada 1.maija līdz 15.novembrim. Savukārt peronu ass līniju uguņu ierīkošana jāveic periodā no 2020.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 15.janvārim.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 6.decembrim. 

Informācija lidostas "Rīga" mājaslapā liecina, ka nobraukšanas manevrēšanas ceļa izbūve tiks veikta ar Kohēzijas fonda (KF) atbalstu un pašu finansējumu.

Ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļa Y izbūves rezultātā gaisa kuģu pārvietošanās ceļa garums nobraukšanai no skrejceļa un manevrēšanas zonā tiks saīsināts, tāpēc samazināsies uz sauszemes veiktajos manevros patērētās degvielas daudzums un laiks, līdz ar to samazinot piesārņojošo vielu emisiju apjomus (sevišķi izteikti oglekļa dioksīda (CO2), ogļūdeņražu un cieto daļiņu emisijas).

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē