Apkopoti bērnu zīmējumu konkursa Mana novada dārgakmens – jaunā būve uzvarētāji Facebook balsojumā Ziņas

Apkopoti bērnu zīmējumu konkursa Mana novada dārgakmens – jaunā būve uzvarētāji Facebook balsojumā

Otrdiena, 7 martā, 2017

Sagatavoja Aija Zūle, Latvijas Būvnieku asociācija

 

Noslēgusies balsošana vietnē Facebook par labāko bērnu zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”, kuru organizē būvniecības nozares sabiedriskās organizācijas – skates „”Gada labākā būve Latvijā 2016” organizatori, lai popularizētu labākās būves visā valstī un celtu būvnieku darba prestižu. Konkursam iesniegtos darbus izvērtēja žūrija – Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas audzēkņi un skates organizatori, un viņu vērtējums ir atšķirīgs no sabiedrības balsojuma Facebook. Bērnu zīmējumu konkursa „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” uzvarētāji Facebook balsojumā un žūrijas vērtējumā tiks godināti „Būvniecības dienā” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 30. martā kopā ar skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” uzvarētājiem.

 

Par bērnu zīmējumiem, kuros attēlotas mājas, ceļi, laukumi un tilti, ir saņemts pusotrs tūkstotis balsu. Pirmajā vietā Facebook balsojumā ir Paula Daņiļčenko (4-6. klašu grupa, skolotāja Dita Veģe) no Jelgavas novada mākslas skolas Līvbērzes mācību punkta, kura zīmēja Līvbērzes vidusskolas zēnu mājturības ēku. Otrajā vietā ir Adriāna Auziņa (4-6 klašu grupa, skolotāja Dita Veģe) no Jelgavas novada mākslas skolas Līvbērzes mācību punkta, kura zīmēja Līvbērzes vidusskolas zēnu mājturības ēku. Trešajā vietā ir Alise Tiltiņa (1-3 klašu grupa, skolotāja Dace Priekule) no Staiceles vidusskolas, kura zīmēja tiltu pār Salacu Staicelē. Ceturtajā vietā ir Meldra Zālamane (4-6 klašu grupa, skolotāja Linda Abendrote) no Staiceles vidusskolas, kura zīmēja Tiltu pār Salacu Staicelē.

 

Skaitot balsis par objektiem, pirmajā vietā ir Līvbērzes vidusskolas zēnu mājturības ēka, par kuras zīmējumiem ir saņemtas 442 balsis, tilts pār Salacu Staicelē par kura zīmējumiem ir saņemtas 256 balsis un gājēju tilts pār Mūsu Bauskā, par kura zīmējumiem ir saņemtas 172 balsis.

 

Zīmējumu konkursam „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” 120 autori iesniedza 129 zīmējumus no Jūrmalas, Alojas, Līvbērzes, Kuldīgas, Daugavpils, Vecsaules, Bauskas, Ventspils, Lādezera un Jaunsilavas. Visbiežāk zīmētais objekts ir Raiņa un Aspazijas vasarnīca, tam seko Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs – bibliotēka „Sala” un Līvbērzes vidusskolas zēnu mājturības ēka.

Vecsaules pamatskolas skolotāja Inga Cepure un viņas skolēni raksta: “Esam no mazas lauku skolas un zīmējumu konkursā par labāko būvi piedalāmies tāpēc, ka savu ceļu gaidījām vairākus desmitus gadu. Mūsu ceļa asfaltēšanu vērojām katru dienu. Skatījāmies visas mašīnas un mēģinājām tās uzzīmēt. Pagājušā gada rudenī beidzot sagaidījām skaisto ceļu. Pilsētniekiem, kuri pieraduši pie asfaltētiem ceļiem, nesaprast, par ko mēs priecājamies. Mēs sakām: tā ir gadsimta būve!”

„Zīmējumi ir ļoti sirsnīgi un mākslinieciski augstvērtīgi. Bērni ir pamanījuši un novērtējuši gan skaisto un noderīgo viņu apkārtnē, gan būvnieku darbu,” uzskata skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” žūrijas komisijas priekšsēdētājs Normunds Grinbergs.

 

Visi bērnu zīmējumi būs apskatāmi „Būvniecības dienā” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 30. martā, bet labākie tiks publicēti gadagrāmatā „Gada labākā būve Latvijā 2016”, kuras svinīga atvēršana arī ir viens no „Būvniecības dienas” notikumiem.

 

Būvniecības nozares sabiedrisko organizāciju organizētajā „Būvniecības dienā” aicināts piedalīties ikviens interesents par būvniecību. „Būvniecības dienā” notiek profesionāļu dialogs par atbildību, kvalifikāciju un kvalitāti, tiek izzinātas jaunākās tehnoloģijas un svinēti svētki, jo tiek nosauktas Latvijas labākās būves un nozare godina labākos no labākajiem Latvijas būvniekiem – skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” uzvarētājus.

 

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” finālisti:

Publiskā jaunbūve. Bērnudārzs un skola („Exupery International School”) Piņķos. Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs - bibliotēka „Sala”. Olaines cietuma dzīvojamā korpusa ēka, resocializācijas centra pārbūve. Saieta nams (1. un 4. kārta) Lāčplēša ielā Rīgā, AS „Latvijas valsts meži” birojs Dundagā.

Pārbūve. Rīgas motormuzejs. (1. kārta). Raiņa un Aspazijas vasarnīca Jūrmalā. Olaines 1. vidusskolas bibliotēka. NBS kājnieku skolas kazarmas Alūksnē. Līvbērzes vidusskolas zēnu mājturības ēka. Viesnīca „Kuršu krogs” Lībagu pagastā, Talsu novadā.

Restaurācija. Rīgas doms un tornis. Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcas zāles griesti un otrā stāva sienu apdares. Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja dienvidu gala sienas zelmiņš, rietumu fasāde un astrolābijs. Kuldīgas vecais rātsnams.

Inženierbūve. Biķernieku kompleksās sporta bāzes sacīkšu trases posms Rīgā. Valsts galvenā autoceļa A 9 Rīga (Skulte) - Liepāja posma km 24,40 – 38,18 segas rekonstrukcija, ieskaitot Kalnciema tilta pārbūvi. Menčupītes tilts Kocēnu novadā.

Ainava. Bērnu rotaļu laukuma pārbūve Centrālajā parkā, Daugavpilī. Lielā laukuma Ventspilī pārbūve un strūklakas „Fregate Valzivs” jaunbūve.

 

Skati „Gada labākā būve Latvijā 2016” un “Būvniecības dienu” organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība ar apdrošināšanas sabiedrības “ERGO” atbalstu un sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienību, Latvijas Ainavu arhitektu biedrību, biedrību "Latvijas Ceļu būvētājs", Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociāciju, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociāciju, Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Transportbūvju inženieru asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, Latvijas Pašvaldību savienību, Būvniecības valsts kontroles biroju, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Biznesa augstskolas “Turība” Komunikācijas fakultāti, kā arī Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Finanšu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, nozares žurnālu „Būvinženieris”, ziņu aģentūru LETA, portāliem abc.lv, building.lv, buvbaze.lv, būvlaukums.lv, nozare.lv, tvnet.lv un laikrakstiem „Dienas Bizness” un „Latvijas Avīze”.

 

Skate „Gada labākā būve Latvijā” notiek jau deviņpadsmito reizi, bet „Būvniecības diena” – trešo. Abi šie būvniecības nozarē un visā sabiedrībā nozīmīgie notikumi var notikt tikai pateicoties visu skates dalībnieku ieinteresētībai, žūrijas nesavtīgajam darbam, skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” ģenerālsponsoram apdrošināšanas sabiedrībai “ERGO” un atbalstītājiem “HILTI”, “KÄRCHER”, “MAPEI”, “RAMIRENT”, “FORUM AUTO”, ”CMB”, “GRANDEG”, “CEMEX” un “LAFIVENT”, kā arī skates fināla norises vietai – Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

 

Zīmējumu konkurss „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” notiek jau otro gadu. Pērn tika iesniegti 176 zīmējumi no 15 dažādām skolām 11 novados.

 

Informācija:

pa tālruni 29219259

www.latvijas-buvnieku-asociacija.lv

www.facebook.com/gadabuve

www.gadabuve.lv



Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē