Risku apdrošinātājs BTA pēc svētdienas vētras saņēmis atlīdzību pieteikumus vairāk nekā 50 000 eiro apmērā Ziņas

Risku apdrošinātājs BTA pēc svētdienas vētras saņēmis atlīdzību pieteikumus vairāk nekā 50 000 eiro apmērā

Piektdiena, 1 novembrī, 2019

Risku apdrošināšanas kompānija "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) pēc svētdienas, 27.oktobra, vētras saņēmis 40 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par kopumā vairāk nekā 50 000 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane.

"Spēcīgajā vētrā īpašumi galvenokārt cietuši no vēja norautiem jumta segumiem, tāpat krītoši koki bojājuši automašīnas un elektropārvadus," atzīmēja BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Kompānijā minēja, ka liels atlīdzības pieteikums - aptuveni 4000 eiro apmērā - saņemts par bojājumiem specializētai tehnikai Vidzemes vidienē. Vējam noraujot jumtu garāžai, cietusi lauksaimniecības tehnika. Ēkas jumts uzkritis uz tehnikas, sadragājot spēkrata jumtu, lukturus, motora pārsegu un citas tā detaļas.

Tāpat atlīdzības pieteikums par gandrīz 4000 eiro saņemts par vētras laikā lauksaimniecības tehnikai norautu jumtu un bojātiem stiprinājumiem Vidzemes dienvidrietumos.

Savukārt lielākie ēkām nodarītie postījumi saistīti ar norautiem un bojātiem jumta segumiem. Viens no lielākajiem atlīdzības pieteikumiem, vairāk nekā 3000 eiro apmērā, saņemts no Rīgas, kur ēkas jumtam vairāku metru garumā norauta kore un lietus ūdens iekļuvis bēniņos.

Vētrā koki uzkrituši arī vairākām automašīnām Valmierā, Jūrmalā, Ķekavas pagastā un citviet.

Jau vēstīts, ka svētdienas vētra Latvijā kopumā radīja lielākos postījumus kopš 2017.gada 12.augusta, kad plosījās spēcīgs pērkona negaiss.

Daudzviet Vidzemē dienvidrietumu un pēc tam rietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 25 metrus sekundē (m/s), Salacgrīvas ostā sasniedzot pat 30 m/s. Oficiālajās novērojumu stacijās stiprākās vēja brāzmas bija 25 m/s Ainažos un Daugavgrīvā, 26 m/s Valkā un 27 m/s Priekuļos. Privātajās meteostacijās reģistrētas brāzmas līdz 25 m/s Alūksnē, 28 m/s Smiltenē un 30 m/s Salacgrīvas ostā.

Kurzemes, Zemgales un Latgales lielākajā daļā vēja maksimālais ātrums brāzmās bija 19-24 m/s, atklātas jūras krastā Kurzemē tas vietām sasniedza 25-27 m/s.

BTA lielākais akcionārs ir "Vienna Insurance Group" (90%).

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē