Par teju 30 000 eiro Jēkabpilī top jauns vides objekts Lūsis Ziņas

Par teju 30 000 eiro Jēkabpilī top jauns vides objekts Lūsis

Piektdiena, 25 oktobrī, 2019

Neretas ielas rotācijas aplī Jēkabpilī aprises iegūst jauns vides objekts "Lūsis", kas izmaksās 29 569 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā. 

Objekta skice pirmo reizi pašvaldībā iesniegta 2017.gada jūlijā konkursam "Vides objekta dizaina izstrāde Brīvības-Neretas ielas krustojumā". Toreiz konkursa laureāta titulu saņēma vides objekts "Sidraba ābele", kas pašlaik atrodas Brīvības un Neretas ielu krustojumā.

Taču arī vides objekta "Lūsis" ideja konkursā tika augstu novērtēta, tāpēc tika nolemts to īstenot pašlaik notiekošā Neretas ielas pārbūves būvprojekta īstenošanas gaitā, skaidroja vietvara. Vides dizaina objektu izgatavo un uzstāda SIA "Vasaris". Tā izmaksas ir 24 437 eiro, neieskaitot PVN. 

Būvprojekta "Neretas ielas pārbūve (posmā no Zaļās ielas līdz pilsētas robežai)" kopējās izmaksas ir 8 232 545 eiro. Projekts tiek īstenots ar Kohēzijas fonda finansējumu.

Projekta mērķis ir radīt alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, nodrošinot Jēkabpils pilsētas transporta infrastruktūras integrāciju TEN-T tīklā, lai novērstu kvalitatīvas infrastruktūras pārrāvumus, samazinot piesārņojuma un trokšņa līmeni pilsētā un vismaz daļēji atdalot kravas transporta plūsmu no sabiedriskā transporta plūsmas un novirzot no blīvāk apdzīvotām Jēkabpils daļām.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē