Ziņas

"Bonava Latvija VEF apkaimē sāk daudzdzīvokļu namu projekta Pagalms 2.0 būvniecību

Ceturtdiena, 24 oktobrī, 2019

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" VEF apkaimē sācis jaunā daudzdzīvokļu projekta "Pagalms 2.0" pirmās mājas būvniecību, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Mājokļu projekts "Pagalms 2.0" atradīsies Rīgā, Turaidas ielā 4 starp Gaisa un Jorģa Zemitāna tiltu, un to veidos trīs piecstāvu nami ar kopumā 189 dzīvokļiem. Kopējais investīciju apmērs projektā sasniegs 10 miljonus eiro.

Projekta pirmo māju paredzēts nodot ekspluatācijā nākamajā gadā.

Katrā "Pagalms 2.0" mājā būs pieejami divu un trīs istabu dzīvokļi platībā no 40 līdz 65 kvadrātmetriem. Dzīvokļu cena būs sākot no 70 000 eiro. Katram dzīvoklim paredzēts balkons un individuāla noliktavas telpa mantu glabāšanai mājas pagrabstāvā.

Dzīvojamā kompleksa apkaimes labiekārtošanas koncepcijā īpaša uzmanība tiks veltīta vides ilgtspējas risinājumiem, piemēram, iedzīvotājiem būs iespēja nodarboties ar urbāno dārzniecību ("urban gardening"), kā arī teritorijā būs pieejama komposta vieta bioloģisko atkritumu savākšanai. Vides ekoloģijas nolūkos projektā tiks izveidota arī lietus ūdens apsaimniekošanas sistēma.

Tāpat "Pagalms 2.0" teritorijā paredzēta labiekārtotas zaļās zonas ar lapenēm un bērnu rotaļu laukumiem, basketbola laukums, āra galda teniss un līdz sešus metrus plata divvirzienu kustības iebraukšana autostāvvietās, kā arī vairāki desmiti velonovietņu.

"Šajā pieprasītajā Rīgas mikrorajonā ne vien būvēsim jaunus mājokļus, bet arī investēsim apkārtnes attīstībā. Projektu raksturo pavisam svaigas tendences Latvijas daudzdzīvokļu namu arhitektūras jomā, piemēram, kopienas dārzi un ilgtspējīgi, ekoloģiski zaļās zonas risinājumi," sacīja "Bonava Latvija" projektu attīstības vadītājs Elgars Vecvagars, piebilstot, ka pirmajā mājā pārdotas jau divas trešdaļas dzīvokļi.

"Bonava Latvija" īsteno ekonomiskā segmenta un arī biznesa klases mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā. Kopumā 2019.gadā būvniecības stadijā ir 705 dzīvokļi septiņos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 475 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. Uzņēmums ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2018.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 14 miljardu Zviedrijas kronu (1,307 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē