Arco Real Estate: Kopš gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā augušas par 2,7% Ziņas

Arco Real Estate: Kopš gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā augušas par 2,7%

Otrdiena, 15 oktobrī, 2019

Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas šogad septembrī nemainījās, bet kopš 2019.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājušās par 2,7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

2019.gada septembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena saglabājās 818 eiro par kvadrātmetru, bet, salīdzinot ar 2018.gada sākumu, tā bija par 7% lielāka. Vienlaikus šogad septembrī sērijveida dzīvokļu cena bija vidēji divas reizes mazāka nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru.

"Arco Real Estate" pārskatā teikts, ka septembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgā otro mēnesi pēc kārtas saglabājās nemainīga. Līdzīga situācija tika novērota arī pērn rudens mēnešos. Tajā pašā laikā septembrī divos mikrorajonos varēja novērot arī negatīvas cenu izmaiņas - Āgenskalnā cenas samazinājās par 0,2%, bet Iļģuciemā tās saruka par 0,4%.

"Tā kā vairākos citos mikrorajonos cenas tomēr nedaudz palielinājās, par cenu lejupslīdi runāt ir pāragri. Pēdējos mēnešos drīzāk tika novērota sērijveida dzīvokļu cenu stabilizācija. Rīgas mikrorajonu lielākajā daļā joprojām netika novērotas jebkādas cenu svārstības," teikts pārskatā.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2019.gada sākuma novērots Āgenskalnā un Zolitūdē (par 4%). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš gada sākuma cenas pieauga. Vismazākās izmaiņas gada pirmajos deviņos mēnešos novērotas Teikā - tur kopš gada sākuma cenas pieauga vien par 1%.

Dzīvokļu cenas, vērtējot pēc istabu skaita, nedaudz mainījās vienīgi vienistabas un četristabu mājokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem samazinājās par 0,1%, bet četristabu dzīvokļiem palielinājās par 0,1%.

Mēneša laikā Rīgas lielāko mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cenās būtiskas izmaiņas nenotika. Cenas pieauga Pļavniekos, Purvciemā, Ķengaragā un Ziepniekkalnā - par 0,1-0,2%, kamēr Āgenskalnā un Iļģuciemā dzīvokļu cenas nedaudz samazinājās – attiecīgi par 0,2% un 0,4%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2019.gada septembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena bija 966 eiro par kvadrātmetru, bet zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena septembrī bija Bolderājā - 583 eiro par kvadrātmetru.

2019.gada septembrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kur cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 eiro līdz 54 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 27 000 eiro līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kur cenas divistabu dzīvokļiem svārstījās no 25 000 eiro līdz 41 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē