Rīgā notiks energoefektivitātei veltīts forums Ziņas

Rīgā notiks energoefektivitātei veltīts forums

Ceturtdiena, 10 oktobrī, 2019

Šodien Rīgā notiks forums uzņēmējiem par energoefektivitāti, aģentūru LETA informēja "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" pārstāve Sandra Eglīte.

Pasākums "Vai bizness šodien var atļauties NEbūt energoefektīvs?" notiks no plkst.9.30 līdz 15 Rīgas Motormuzejā, Sergeja Eizenšteina ielā 8. 

Forumā plānots runāt par to, kāpēc fokuss uz energoefektivitāti valsts un Eiropas Savienības (ES) politikā arvien pieaugs, kādas ir tipiskākās situācijas, kurās uzņēmēji zaudē enerģiju un naudu, kāds ir energoefektivitātes slēptais resurss, kā arī plānots spriest par LED apgaismojumu, ēku klimata sistēmām, siltumenerģijas risinājumiem un elektroautomašīnām.

Tematu lokā būs arī šobrīd pieejamais valsts un ES fondu finansējums energoefektivitātes uzlabojumiem un energoefektīvu uzņēmumu pieredzes stāsti.

Forumā uzstāsies teju 20 nozares ekspertu. Pasākumu atklās ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis. 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomists Mārtiņš Zemītis iepazīstinās ar ES prioritātēm enerģētikā un ilgtspējas attīstībā, ko iespējams nodrošināt, pateicoties daudzveidīgam finanšu atbalstam, Ekonomikas ministrijas pārstāvji - Dzintars Kauliņš un Evelīna Matisone - iepazīstinās ar Latvijas mērķiem un prioritātēm, kas cieši saistīti ar energoefektivitātes pasākumu ieviešanu turpmākajā desmitgadē, kā arī par iespējām ar ES fondu atbalstu uzlabot energoefektivitāti, tādējādi ietaupot resursus un kāpinot uzņēmuma konkurētspēju, savukārt "Altum" eksperts Edgars Kudurs stāstīs par institūcijas finansējumu energoefektivitātei.

"Altum" pārstāvji atzīmēja, ka energoefektivitātes uzlabojumi ir aktuāli aptuveni 95% uzņēmumu. 

Atbilstoši "Altum" un SKDS šogad pavasarī veiktās aptaujas datiem 33% Latvijas uzņēmēju pēdējo triju gadu laikā ir veikuši ieguldījumus energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumos, savukārt tuvākā gada laikā to plāno katrs piektais uzņēmējs.

Vienlaikus pētījumā secināts, ka liela daļa jeb 64% uzņēmēju uzskata, ka energoefektivitātes jautājumi viņu uzņēmumā nav aktuāli. Savukārt 18% atzinuši, ka enerģijas taupīšanas pasākumi ir aktuāli, lai samazinātu ražošanas un pakalpojumu sniegšanas izmaksas.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē