Iemūrēs simbolisku kapsulu Rīgas siltuma siltumcentrāles Imanta pamatos Ziņas

Iemūrēs simbolisku kapsulu Rīgas siltuma siltumcentrāles Imanta pamatos

Ceturtdiena, 10 oktobrī, 2019

Šodien svinīgā pasākumā iemūrēs simbolisku kapsulu AS "Rīgas siltums" siltumcentrāles "Imanta" biokurināmā katlu mājas pamatos, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāve Linda Rence.

Pasākumā piedalīsies "Rīgas siltuma" vadība, uzņēmuma akcionāri, padome un būvnieku SIA "Energoremonts Rīga" pārstāvji. Svinīgā kapsulas iemūrēšana notiks plkst.11 Rīgā, Kurzemes prospektā 17.

Jaunā katlu māja būs viens no lielākajiem centralizētās siltumapgādes siltumavotiem Latvijā, kurā kā kurināmo izmantos koksnes šķeldu. Plānotā biokurināmā katlu mājas jauda būs 48 megavati (MW).

Kompānijā norādīja, ka biokurināmā pieaugums "Rīgas siltuma" kurināmā bilancē reizē arī veicina sasniegt izvirzītos vides mērķus, Rīgai 2009.gadā pievienojoties "Pilsētu mēru paktam", kurā pausta vienpusēja apņemšanās līdz 2020.gadam par 20% samazināt Eiropas Savienības radītās oglekļa dioksīda emisijas apmēru, kas panākams par 20% paaugstinot energoefektivitāti un līdz 20% palielinot atjaunojamo enerģijas avotu īpatsvaru kopējā enerģijas patēriņā.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā - kompānija pārvada un sadala 76% no visas siltumenerģijas, kas nepieciešama Rīgai. Uzņēmuma akcionāri ir Rīgas dome - 49%, Latvijas valsts - 48,995%, "Enerģijas risinājumi. RIX" - 2% un "Latvenergo" - 0,005%.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga 2017.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 30.septembrim, "Rīgas siltuma" apgrozījums bija 151,632 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 3,296 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē