Ieguldot 2,5 miljonus eiro, atjaunota Saldus sporta skolas halle Ziņas

Ieguldot 2,5 miljonus eiro, atjaunota Saldus sporta skolas halle

Trešdiena, 9 oktobrī, 2019

Ieguldot 2,5 miljonus eiro, atjaunota Saldus sporta skolas halle, aģentūru LETA informēja Saldus novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Šteina.

Sporta halles energoefektivitātes uzlabošanai tika piesaistīti 277 238 eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem, valsts budžeta dotācija bija 58 132 eiro, savukārt pārējās izmaksas tika segtas no pašvaldības budžeta. Par budžeta līdzekļiem ir iegādāts arī sporta aprīkojums, mēbeles, elektropreces un viesnīcas iekārtas.

Šteina stāstīja, ka precīzi dati par ēkas celtniecību nav zināmi, jo pašlaik ir atklājies, ka 1970.gads, kas ir minēts inventarizācijas lietā, nav pareizs. Tiek pieļauts, ka halle varētu būt būvēta 1959.gadā vai 1960.gadā.

Ēka pirms pārbūves tika apsekota 2009.gadā un vēlreiz 2016.gadā, un tika secināts, ka kopējais nolietojums ir vairāk nekā 40%. Pamati, ārsienas un cokols nebija siltināti, arī logu un durvju siltumcaurlaidība bija neatbilstoša. Daudzās vietās bija bojāts jumts, vietām kritiskā stāvoklī bija koka pārsegumu konstrukcijas. Nebija kopējas ventilācijas sistēmas, vecā siltumapgādes sistēma nolietojusies, bez iespējas regulēt siltuma padevi, stāstīja Saldus pašvaldības pārstāve.

Šteina teica, ka, veicot visus energoauditā paredzētos pasākumus, tagad ir iegūta moderna zema enerģijas patēriņa ēka. Ēka ir pārbūvēta sākot no galvenajām konstrukcijām līdz pilnībā pabeigtam interjeram. Veicot pilnu ēkas pārbūvi, ir uzlabotas konstruktīvās, funkcionālās un estētiskās īpašības.

Atjaunojot halli, ir uzlabotas ēkas ārējās norobežojošās konstrukcijas, tajā skaitā, fasādes, jumta, pamatu un grīdas siltināšana, durvju un logu nomaiņa; tehnisko sistēmu uzlabošana - pilnīga apkures, ventilācijas un apgaismojuma sistēmu pārbūve; saules kolektoru sistēmas uzstādīšana karstā ūdens sagatavošanai nepieciešamās siltumenerģijas ražošanai, teica Šteina.

Hallē paredzēts rīkot Latvijas mēroga sacensības, kurās nav noteikts skatītāju skaits. Pārsvarā halle tiks izmantota treniņiem, lai sagatavotos sacensībām. 

Šteina informēja, ka Saldus sporta skolā patlaban mācās vairāk nekā 500 audzēkņu, kuri apgūst piecas profesionālās ievirzes izglītības programmas: basketbolu, futbolu, vieglatlētiku, grieķu-romiešu cīņas un svarcelšanu.

Hallē varēs trenēties basketbolisti, volejbolisti, florbolisti, tenisisti, futbolisti. 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē