Ziņas

"Rīgas mežu" valdījumā nodod zemi skatu torņa būvniecībai

Piektdiena, 27 septembrī, 2019

Lai nodrošinātu skatu torņa un pastaigu takas koku galotnēs būvniecību Mežaparkā, Rīgas dome teritorijas apsaimniekotāja - SIA "Rīgas meži" - pārziņā šodien lēma nodot zemi 10 775 kvadrātmetru platībā.

Zemes vienības 9368 un 1407 kvadrātmetru platībā uzņēmumam tiks nodotas uz 30 gadiem.

Lai gan torņa būvniecību īstenos privātuzņēmēji, teritorijas apsaimniekošana un labiekārtošana paliks "Rīgas mežu" pārziņā.

Sākotnēji uzņēmums plāno organizēt projektēšanas iepirkumu un tad arī būvniecības iepirkumu.

Kā ziņots, augusta izskaņā Rīgas dome atbalstīja ieceri nākamgad Mežaparkā izbūvēt skatu torni un kilometru garu pastaigu taku koku galotnēs.

Mežaparkā iecerētā taka dos iespēju vērot gan Lielo estrādi, gan Ķīšezeru, savukārt no skatu torņa varēs redzēt visu pilsētu.

Uzņēmuma aplēses liecina, ka torņa un pastaigu takas izveide varētu izmaksāt aptuveni piecus miljonus eiro, taču konkrētas izmaksas būs zināmas tikai pēc projektēšanas un būvniecības iepirkumu noslēgšanas.

Takas apsaimniekošanai konkursa kārtībā plānots izvēlēties operatoru, kam būs jāveic visi uzturēšanas darbi. "Rīgas meži" takas būvniecībā investēs ap pieciem miljoniem eiro, un plānots, ka tas atmaksāsies piecu līdz septiņu gadu laikā. Līdzekļus objekta būvniecībai "Rīgas meži" plāno ņemt, piesaistot kredītiestādes.

Paredzēts, ka takas apmeklējums pieaugušajam varētu izmaksāt nedaudz virs desmit eiro, bet ģimenēm ar bērniem būtu iespējams saņemt dažādas atlaides.

Būvdarbus plānots sākt 2020.gada pavasarī un pabeigt deviņu mēnešu laikā.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē