Spoguļi -svarīgākais ko vajadzētu zināt Aktuālie padomi

Spoguļi -svarīgākais ko vajadzētu zināt

Otrdiena, 17 septembrī, 2019

Spogulis pie sienas var piešķirt telpai jaunu dzīvi. Tomēr jāņem vērā, ka spogulis var atspoguļot tikai to, kas tam atrodas pretī, līdz ar to ļoti pārdomāti ir jāizvēlas tā atrašanās vieta telpā. Praktizējošie Fen Šui speciālisti saka, ka spoguļiem jābūt vērstiem tikai noteiktos virzienos telpā, nevis tie var atrasties uz jebkuras sienas. Savukārt, ja neesat Fen Šui padomu piekritējs, izvēlieties to sienas plakni, kurā atspoguļosies skaistākā Jūsu telpas daļa.


Spoguļu izmantošanas funkcijas.

Izmantojiet spoguļus, lai akcentētu vai papildinātu skaistākās vietas telpā,  kā arī lai vizuāli paplašinātu telpu. Kombinējot spoguļus ar veiksmīgi izvēlētu apgaismojumu telpā, ir iespējams to vizuāli būtiski paplašināt.
www,galeri.lv Salons/darbnīca, Rīga, Merķeļa iela 17/19 - 1 , Tel 26445545
Četras svarīgākās lietas, kuras jums vajadzētu ievērot izvēloties spoguļus:

forma
izmērs 
stils
krāsa
www.galeri.lv Salons/darbnīca, Rīga, Merķeļa iela 17/19 - 1 , Tel 26445545


Atrodiet jums piemērotu formu
Spoguļa formai ir liela nozīme jebkuras telpas dizainā, tā var radīt noskaņu un akcentēt to, kas jau ir, vai radīt ilūziju par kaut ko citu. Garu horizontālu formu var izmantot lai uzsvērtu platumu, jo tas palīdz sasakatīt jūsu acīm garāku līniju. Augsta vertikāla forma pievērsīs uzmanību augstumam, jo tas liks jūsu acīm raudzīties augšup. Leņķa forma, piemēram kvadrāts vai taisnstūris, palīdzēs iegūt sakārtotības sajūtu .Lai iegūtu maigāku vai specifiskāku izskatu, izmantojiet noapaļotu vai izliektu rāmi. Jūs pat varat izveidot neparastu formu, grupējot vairākus spoguļus, tāpat kā jūs to darat ar vairākām fotogrāfijām vai ierāmētiem makslas darbiem.
 Salons/darbnīca, Rīga, Merķeļa iela 17/19 - 1 , Tel 26445545
Kāpēc izmēram ir nozīme
Ņemiet vērā, ka jūsu spoguļa izmērs var būtiski ietekmēt vēlamo efektu. Izmēru izvēlei jābalstās arī uz to, vai vēlaties lai spogulis būtu fokusa punkts, akcents vai tikai darbotos kā fons. Atsevišķš mazs spogulis uz lielas sienas izskatīsies pazudis un nenozīmīgs. Izvēlieties izmēru, kas ir piemērots izvēlētajai sienai. Ja vēlaties, lai jūsu spogulis būtu fokusa punkts jūsu istabā, tad pārliecinieties, vai tas ir pietiekami liels, lai izceltos. Tāpat arī papildiniet to ar pareiza rāmja izvēli, kas padarīs to vēl pamanāmāku.Ja vēlaties, lai jūsu spogulis kļūtu par primāro telpas akcenta daļu, jums jāizvēlas tāds, kas ir īpaši liels, lai šis spogulis akcentētu un palielinātu jūsu telpas  izskatu. Kā akcentu var izmantot mazākus spoguļus, kas uztvertu gaismu, atspoguļojot tur interesantu priekšmetus, izmantojiet tos arī grupās. Ja plānojat grupās izmantot mazākus spoguļus, atcerieties ka tie visi kopā darbojas tā, lai veidotu daudz lielāku formu un tie varētu darboties kā fokusa punkts telpā.
www.galeri.lv Salons/darbnīca, Rīga, Merķeļa iela 17/19 - 1 , Tel 26445545
Viss par stilu.
Jūsu spoguļi var atbilst Jūsu istabā esošajam stilam, tādējādi to papildinot, taču jūs varat arī radīt spilgtu iespaidu, izvēloties stilu, kas ir negaidīts un šī iemesla dēļ darbojas kā akcents. Kaut arī spoguļa formai un izmēram ir nozīme, rāmim ir vēl lielāka loma stila noteikšanā. Biežāk nekā jūs  varētu iedomāties, rāmis nosaka stilu vai tā trūkumu (neveiksmīga rāmja izvēle). Rotāti vai eklektiski rāmji  izceļ spoguļus kā galvenos akcentus telpā. Gludam, racionalizētam izskatam izvēlieties vienkāršu koka, alumīnija vai plastmasas rāmi. Lai iegūtu košāku izskatu, meklējiet spoguli ar greznu apzeltītu rāmi, kas kalpos kā būtisks jūsu istabas dizaina akcents. Varat arī atrast sienas spoguļus ar mozaīkas stila rāmjiem uz kuriem ir flīzes, kas inovatīvi un uzkrītoši izskatās.
www.galeri.lv  Salons/darbnīca, Rīga, Merķeļa iela 17/19 - 1 , Tel 26445545
Apsveriet krāsu
Ja jūs izvēlaties spoguli ar dekoratīvu rāmi, izvēlieties rāmja opciju krāsā,kas būs saskanīga ar pārējiem telpas dekoriem. Pamata melns, balts vai koka toņu rāmis var būt saskaņots ar praktiski jebkuru dekorēšanas shēmu. Apzeltīti metāli, piemēram, zelts vai sudrabs, piešķir greznu izskatu, kas labi der formālajam vai modernajam dekoratīvajam stilam. Ja izvēlaties sienas spoguli ar krāsainu rāmi, padomājiet par to, kā rāmja krāsa spēlē pret jūsu sienas nokrāsu un mēģiniet radīt kontrastu, kas akcentē spoguli. Jūs variet vienkārši izvēlēties krāsainu rāmi kas ir daudz tumšāks vai gaišāks nekā siena, vai arī izvēlēties krāsainu rāmi ar atšķirīgu toni sienas tonim, lai izveidotu dabisku kontrastu.
www.galeri.lv Salons/darbnīca, Rīga, Merķeļa iela 17/19 - 1 , Tel 26445545
Nobeigums - atcerieties, ka pareizi izvālēts spogulis būs pirmais ko pamanīs jūsu viesi ieejot telpā .
www.galeri.lv  Salons/darbnīca, Rīga, Merķeļa iela 17/19 - 1 , Tel 26445545

Laimonis Klaperis @spt_dizains
Valdes loceklis
6 gadu 2 mēneši 5 dienu portālā
Bija online 16 oktobrī 23:25
Meklētājs būvniecības nozarē