HIDROIZOLĀCIJAS IEKLĀŠANA DUŠAS TELPĀ Aktuālie padomi

HIDROIZOLĀCIJAS IEKLĀŠANA DUŠAS TELPĀ

Otrdiena, 17 septembrī, 2019

Hidroizolācijas ieklāšana telpās, kur notiek saskare ar ūdeni, ir viens no svarīgākajiem faktoriem. Hidroizolācija nodrošina, lai ūdens nenonāktu tur, kur tam nav jābūt – zem grīdas, zem sienas apšuvuma vai kaimiņam uz galvas. 60% gadījumu telpas nākas pārbūvēt, jo telpā nav tikusi izveidota hidroizolācija.

Hidroizolāciju ieklāj telpās, kas patstāvīgi atrodas ūdens ietekmē – vannas istabās, pirtīs,baseinos. Hidroizolācija pasargā konstrukcijas no nelabvēlīgas ūdens ietekmes. Hidroizolācijai sacietējot, tā veido apmēram 0,2mm-0,4mm biezu gumijotu slāni.

Hidroizolācijas ieklāšanu sāk ar telpas attīrīšanu no putekļiem, pēc kā vēlams apstrādājamo virsmu nogruntēt ar grunti, lai hidroizolācijas mastika labāk sasaistītos ar apstrādājamo virsmu (1.att). Telpas stūros un uz grīdas jālieto stiklšķiedras audums, ko iestrādā kopā ar mastiku. Pirms iestrādes vēlams piegriezt stiklšķiedras audumu (2.att, 3.att).

Sākot apstrādi ar mastiku to samaisām (4.att). Pirms apstrādājam stūrus uzziežot mastiku uz stūriem (5.att) un pēc tam tajā iespiežot stiklšķiedras lentu, (6.att, 7.att) apstrādājam arī dušas krāna izvadus(8.att, 9.att, 10.att).

Kad stūri ir apstrādāti, apstrādājam sienu (11.att, 12.att, 13.att).

Grīdu apstrādājam pēdējo, lai nebūtu pa to jāstaigā. Uzziežam hidroizolāciju (14.att, 15.att) un tad svaigā mastikā iespiežam stiklšķiedras audumu (16.att, 17.att, 18.att)

kārtīgi apstrādājot stūrus (19.att, 20.att, 21.att) un trapu (22.att).

Kad viss ir apstrādāts (23.att, 24.att) ļaujam masai nožūt, apmēram 2-4 stundas, atkarībā no hidroizolācijas ražotāja dotajām norādēm. Kad masa ir nožuvusi, apstrādājam to vēlreiz, tikai pretēji tam virzienam, kādā to uzklāj pirmajā kārtā (25.att, 26.att, 27.att, 28.att, 29.att). Kad otra hidroizolācijas slāņa kārta ir uzklāta, ļaujam tai nožūt apmēram 3-4 stundas, pēc hidroizolācijas masas nožūšanas varam sākt flīžu ieklāšanu.

Der atcerēties, ka darba rezultāts ir atkarīgs no jūsu ieguldītajām pūlēm.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 28 dienu portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē