Ekspluatācijā pieņemtas Mārupes un Jaunmārupes pamatskolu moduļu tipa piebūves Ziņas

Ekspluatācijā pieņemtas Mārupes un Jaunmārupes pamatskolu moduļu tipa piebūves

Trešdiena, 28 augustā, 2019

Ekspluatācijā pieņemtas Mārupes pamatskolas un Jaunmārupes pamatskolas moduļu tipa piebūves, aģentūru LETA informēja Mārupes domes pārstāve Ilze Žunde.

Balstoties uz pašvaldības rīcībā esošajiem datiem, 2018.gada 31.decembrī Mārupes novadā bija deklarēti 409 bērni, kuriem šogad būtu jāuzsāk skolas gaitas. Tā rezultātā 23.janvārī dome lēma, ka 2019./2020.mācību gadā Mārupes novadā būs četrpadsmit 1.klases - Mārupes vidusskolā četras, Jaunmārupes pamatskolā četras, Mārupes pamatskolā četras un Skultes sākumskolā divas.

Lai topošos pirmklasniekus uz šī gada 1.septembri nodrošinātu ar nepieciešamajām telpām skolas mācību procesa nodrošināšanai, plānojot pašvaldības budžetu, tika lemts paplašināt Mārupes pamatskolu un Jaunmārupes pamatskolu, piebūvējot moduļu tipa piebūves ar nokomplektētu materiāltehnisko bāzi. 

Līdz ar piebūvju izbūvi, šogad mācības varēs uzsākt papildus vairāk nekā 200 skolēni, norāda Žunde.

Kopējās investīcijas Jaunmārupes pamatskolas moduļa tipa būvei un aprīkojumam bija 656 278 eiro apmērā, bet Mārupes pamatskolai - 538 727 eiro apmērā, pašvaldībai ņemot aizņēmumu valsts kasē.

Abu skolu moduļu tipa piebūvju būvprojektu izstrādi, būvdarbus un autoruzraudzību veica SIA "Inos". 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē