Pabeigti 3,26 miljonus eiro vērtie Kurzemes ielas pārbūves darbi Ventspilī Ziņas

Pabeigti 3,26 miljonus eiro vērtie Kurzemes ielas pārbūves darbi Ventspilī

Piektdiena, 23 augustā, 2019

Pagājušajā nedēļā SIA "VIA" pabeidza 3,26 miljonus eiro vērtos Kurzemes ielas pārbūves darbus Ventspilī, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Kurzemes iela ir nozīmīgs Ventspils ostas un industriālo teritoriju pievedceļš, jo savieno Ventspili ar A10 šoseju "Ventspils - Rīga", skaidroja Ieviņa.

2,4 kilometrus garajā Kurzemes ielas posmā no Mazās Kurzemes ielas līdz Embūtes ielai veikta pilna seguma konstrukcijas pārbūve, tajā skaitā lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pārbūve un jauna, energoefektīva un regulējama apgaismojuma izbūve. 

Ir uzstādītas arī jaunas ceļa zīmes, jauni, pārskatāmāki elektroniskie informācijas tablo par automašīnas svara un ātruma mērījumu, kā arī atsevišķs gaisa un vēja ātruma mērījuma tablo. Projekta īstenošanas laikā veikti arī labiekārtošanas darbi, ieskaitot apzaļumošanu un jaunu koku stādīšanu.  

Kurzemes ielas pārbūve ir viens no Ventspils brīvostas pārvaldes pievedceļu attīstības projekta objektiem. Līdz 2022.gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē