KERAMZĪTA BLOKU SIENA – IZMAKSAS UN NIANSES Aktuālie padomi

KERAMZĪTA BLOKU SIENA – IZMAKSAS UN NIANSES

Piektdiena, 16 augustā, 2019

Bloku mūrēšana, kādreiz tik ļoti populārs veids kā radīt ēkas sienas, taču laiks rit un tehnoloģijas mainās līdz ar laiku, tieši tas pats notiek ar mūrniekiem un mūrēšanas cenu, kuru pieejamība kļūst aizvien retāka, līdz ar to arī aug mūrēšanas izmaksas, kas mūrētu bloku sienu padara dārgāku, tātad neizdevīgāku attiecībā pret citiem sienu materiāliem kuru uzstādīšana ir ērtāka, tātad ātrāka, kas nozīmē arī zemākas izmaksas salīdzinājumā ar mūrēšanas cenu.

Protams Keramzīta bloku lielākā īpašība ir tā nestspēja, tādēļ vietās kur paredzēta augstas stiprības siena šis materiāls ir gandrīz vai neaizstājams, taču mūrnieku trūkums liek par sevi manīt un ja paveicam to paši tad ieteiksim jums paņēmienu kas bloku mūrēšanu padarīs ātrāku.

Lai arī cik keramzīta bloki būtu precīzi veidoti tomēr arī 2-5mm atšķirība spēlē būtisku lomu, it īpaši ja keramzīta bloku sienu mūrējam pirmo reizi, jo kas profesionālam mūrniekam nesagādātu problēmas, neprofesionālim prasīs krietni ilgāku laiku lai keramzīta bloku nolīmeņotu uz svaigas javas kārtas, tādēļ ja siena ir jāveido garāka par 5 metriem, darbs ātrāk ies uz priekšu ja nolīmeņosim tikai gala blokus un starp tiem nostiepsim mūrnieku auklu. Kad aukla nostiepta, līmeņrādi varam nolikt un tālāk jau tikai vadāmies pēc auklas un apakšējās keramzīta bloku kārtas.

Mūrējot sienu no meramzīta blokiem ieteicams kā mūrjavu izmantot gatavos sajaukumus, kuriem atliek tikai pievienot ūdeni un iegūstot ideālu mūrjavu, kas īpaši labi noderēs tiem kam mūrētas bloku sienas veidošana nav ikdienas darbs. Veidojot mūrjavu pašiem, pirmkārt mums būs nepieciešams betona maisītājs, pareizā grants, cements un mūrjavas piedevas – plus lai iegūtu labu rezultātu visam jābūt pareizās proporcijās, kā arī janodrošina vienāds maisīšanas laiks un tad vēl nebūsim nodrošinājušies kad šī nupat uzjauktā java ir tāda pati kā tā, ar ko tiko mūrējām, jo ja javas sastāvs mainās, tad mainās arī keramzīta bloku mūrēšanas laiks, jo bijām taču nupat vēl pieraduši strādāt ar mīkstāku javu, bet šī nupat uzjauktā ir cietāka un mazāk lipīga.

Mūrējot bloku gala šuves būs vienkāršāk ja tās piepildīsim pēc keramzītu bloku montāžas, jo uzlikt javu uz bloka gala un to piestumt pie nākošā keramzīta bloka tā lai java nenokristu var nebūt nemaz tik vienkārš uzdevums, it īpaši ja darba process notiek augstumā vai neērtā pozīcijā. Šī keramzīta bloka galu piepildīšana gan nebūs noderīga, ja veidojam ēkas ārsienas, jo šādā gadījumā jāveido nesavienota javas līnija, lai nenotiktu sienas caursalšana caur izveidoto bloku mūrjavas slāni.

MŪRĒŠANAS IZCENOJUMS

Keramzītu bloku mūrēšanas izmaksas, cena tiek aprēķinātas vadoties no darba apjoma m3, sienu augstuma un sarežģītības. Vidējais izcenojums, cena ar kādu nāktos reiķināties pasūtītājam būtu <strong>35 eiro m3 </strong>pie vidējā keramzīta bloku platuma<strong> 300 – 350mm</strong>. Jo keramzīta bloki platāki un paredzētā siena garāka ( bez logiem un izbūvēm), cena būs zemāka, jo siena sarežģītāka un keramzīta bloki izmērā mazāki, jo arī darba samaksa, cena būs augstāka. Vidēji mūrnieks ar palīgu pie produktīvas dienas spēj izmantot <strong>4-5m3</strong> keramzīta bloku – pārsedzes,durvju un logu ailas tiek reiķinātas kvadratūrā vai vienojoties par atsevišķu samaksu, cenu. Izmūrēt <strong>4-5m3</strong> dienā nav nemaz tik vienkāŗšs darbs un līdz ko darbs notiek uz stalažām un sākas keramzīta bloku piegriešana, šī izmantotā dienas <strong>m3</strong> var sarukt pat uz pusi.

 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 18 dienu portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē