SILTĀS GRĪDAS IZVEIDE UZ KOKA PAMATNES Aktuālie padomi

SILTĀS GRĪDAS IZVEIDE UZ KOKA PAMATNES

Trešdiena, 14 augustā, 2019

Par siltajām grīdām ir dalītas domas – vieni bez tām nemaz nevar iedomāties savu ikdienu, otri ir ļoti skeptiski – bet vannasistabā un priekšnamā klusībā tomēr to vēlētos, patiesība kā vienmēr ir kaut kur pa vidam, siltajai grīdai ir gan savi plusi gan protams arī mīnusi un kā viens no tiem ir siltās grīdas komplicētā ieklāšana uz koka pamatnes.

Izstrādātāji, ražotāji neguļ un nu jau ar šodienas pieeju ieklājot siltās grīdas caurules uz koka pamatnes šis darbs ir pat daudz ātrāks un vienkāršāks kā to paveikt uz betona vai smilšu pamatnes.

Un tā vairs nekādu problēmu ar siltās grīdas montāžu uz koka pamatnes ja protams izmantojam alumīnija siltumatstarojošās plāksnes ar termoizolācijas apakškārtu, tās standartā pieejamas divos veidos – taisnie gabali ar alumīnija plāksnēm un nobeiguma gali (180 grādu pagrieziens bez alumīnija uzlikas).

Alumīnija plāksnes tiek garinātas ar šķērszāģi bet visas pārējās daļas būs veikli piegriežamas ar parasto reģipša nazīti.

 

Silto grīdu plākšņu montāža notiek uz līdzenas pamatnes, pārsvarā tās ir kokšķiedras plāksnes (osb, finieris vai skaidu plate) kuras ieklātas starpstāvu pārsegumā. Plāknes pie grīdas tiek montētas izmantojot kokskrūves ar aptuveno skrūvju skaitu 8-12 gab. uz 1m2.

 Siltās grīdas caurules protams aizvelkam līdz kolektoram, lai neizveidotu straujus locijumus caurulei līkumos izmantojam līkuma plastikas vadulas. Jāatceras kad lietojot 20 x 2 mm siltās grīdas cauruli nebūtu vēlams pārsniegt apkures loku vairāk par 100 metru garumu, savukārt 17 x 2 mm caurulēm šis posms nedrīkstētu būt lielāks par 80metriem.

Kad siltās grīdas ieklātas lai nebūtu lieku pārsteiguma momentu pārbaudām spiedienu caurulēs un tikai tad ieklājam grīdas plāksnes. Par grīdas plāksnēm izmantojam reģipša grīdas loksnes, tām ir vairākas priekšrocības – cena, ērta montāža un salīdzinot ar koka plākšņu materiāliem, reģipša grīda būs daudz klusāka, pie tam ar labāku siltumvadītspēju.

Reģipša plāknes ieteicams ne tikai kārtīgi pieskrūvēt pie apsildes paneļiem bet arī izmantot montāžas līmi, vadoties pēc principa jo ciešāks kontakts, jo labāka siltumatdeve caur materiālu. Par pašu grīdas seguma materiālu pārsvarā tiek ieklāts peldošie grīdas segumi, montāžā vienkāršākie  Clik veida grīdas segumi, tādi kā Parkets, Lamināts un Vinila clik loksnes. Protams visiem šiem segumiem ieteicams ieklāt apakšklāju (slīdošo starpliku) un šeit nu būtu jāizvēlas tāds apakšklājs kuram būtu pēc iespējas labāka siltumvadītspēja.

Ekonomisku apsvērumu dēļ montēt silto grīdu uz melnās grīdas plāknēm (osb, finieris u.c) var likties lieka izšķērdība, daļa taisnības jau ir katrā stāstā, tādēļ zemāk esošajā video varat apskatīt kā siltās grīdas alumīnija paneļus iespējams montēt stapstāvu sijās šādā veidā mazliet gan, bet ieekonomējot arī telpas augstumu un maciņa saturu.

 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē