Nākamnedēļ atklās par 5,6 miljoniem eiro izveidoto Imantas sporta centru Ziņas

Nākamnedēļ atklās par 5,6 miljoniem eiro izveidoto Imantas sporta centru

Sestdiena, 29 jūnijā, 2019

Kurzemes prospektā 158 Rīgā, ieguldot 5,6 miljonus eiro, izveidots Imantas sporta centrs, kura atklāšanas svētki norisināsies 3.jūlijā no plkst.17 līdz 22, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Baiba Gailīte.

Jaunajā sporta centrā ir izbūvēts lielais tematiskais rotaļu laukums - lidosta, nelieli rotaļu laukumi ar atsevišķiem elementiem, skeitparks, vingrošanas laukums, divi multifunkcionālie laukumi, divi "3x3" basketbola laukumi, skrejceļš ar tāllēkšanas sektoru, futbola laukums ar mākslīgo zālienu, tribīnes, izveidota parka teritorija ar jauniem apstādījumiem, kokiem, skatuvi un piknika galdiem. Teritorijā ir atjaunots amfiteātris, kā arī uzstādītas desmit moduļu tipa palīgēkas - apsardzei, medmāsas kabinetam, labierīcībām, ģērbtuvēm un inventāra uzglabāšanai.

Visā teritorijā ir izbūvēti jauni inženiertīkli - kanalizācija, apgaismojums, videonovērošana, apziņošanas sistēma. 813 metru garumā ir uzstādīts metāla žogs, nobruģēti celiņi gandrīz 9000 kvadrātmetru apjomā, kā arī veikti teritorijas apzaļumošanas darbi vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru apjomā.

Imantas sporta centra izbūvi pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma īstenoja būvniecības pilnsabiedrība "LNK Industries" un uzņēmums "Jūrmalas mežaparki". Objektā ieguldīti 5,6 miljoni eiro.

Domē pauda, ka Imantas apkaimē, kurā dzīvo aptuveni 48 000 iedzīvotāji, ir realizēts projekts, lai apkaimes iedzīvotājiem būtu iespēja savā apkārtnē aktīvi sportot un kvalitatīvi atpūsties. Šis ir jau trešais līdzīga mēroga īstenotais projekts Rīgā. Pirmais tapa Purvciemā pie Rīgas 84.vidusskolas, otrais pie Rīgas Centra humanitārās vidusskolas, bet trešais tiks atklāts 3.jūlijā pie Rīgas Imantas vidusskolas.

Atklāšanas svētkus vadīs aktieris un režisors Kārlis Anitens. Svētku viesus visa vakara garumā gaida sportiskas, radošas un muzikālas aktivitātes. Plkst.19 notiks Imantas sporta centra atklāšanas svinīgā ceremonija.

Svētkos uzstāsies Ansis, bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte", dziedātājs Markuss Riva, grupa"Dzelzs vilks", Horens, deju studija "Mazais Andžiņš" un vēl virkne mākslinieku. Ar mazākiem svētku darbosies "Pasaku nama" tēli. Notiks ielu vingrotāju, ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumi un meistarklases. Pasākumā varēs piedalīties arī citās aktivitātēs un konkursos, kā arī satikt lidmašīnu stjuartus.

Atklāšanas svētkos darbosies mākslinieces Elitas Patmalnieces radošā studija. Svētku viesiem tiks piedāvāti arī ēdieni un dzērieni, kā arī būs atsevišķas atpūtas zonas.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē